İmar

Yeni imar affında son dakika gelişmesi: 2022 imar affı ne zaman çıkacak?

İmar affı konusu bir süredir kamuoyunun gündeminde yer alıyor. Konu hakkında yeni gelişmeler peş peşe gelirken vatandaşlar "İmar affı çıkacak mı? İmar barışı yasası Meclis'ten geçti mi?" sorusuna yanıt arıyor. İşte konuya yönelik merak edilenler...Yasa Meclis'e gelirken son gelişmeler merak konusu oldu

Son günlerde Türkiye gündeminde imar affı konusu epey konuşuluyor. Yasa Meclis'e gelirken son gelişmeler merak konusu oldu.  Aftan faydalanmak isteyenler "İmar affı çıkacak mı, İmar barışı yasası Meclis'ten geçti mi?" sorusuna cevap arıyor.

 
 
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Önümüzdeki günlerde konuya dair yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

 

 

İMAR AFFI NE ZAMAN ÇIKACAK?

1999 yılında yaşanan Büyük Marmara depreminden sonra tüm partilere mensup milletvekillerince kurulan Meclis Araştırma Komisyonu raporunda, “Gecekondulaşma ve kaçak yapılaşmayı teşvik eden imar affı politikasından kesinlikle vazgeçilmelidir” açıklaması yapıldı. Fakat buna karşın, tam aksi yapılıyor. 

Cumhur İttifakı'nın en küçük ortağı BBP'nin teklifi 9'uncu imar affı hazırlığı başladı. BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına yönelik kanun teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Bugüne kadar 8 defa imar affı çıkarıldı. Son olarak 2018 yılında 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız veya ruhsata aykırı yapıların imar sorununun çözülmesi için imar barışını gündeme almıştı. Yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25'inin ödenmesi talep edildi. Süresi de uzatılan bu uygulamadan 10 milyonu aşkın kişi yararlandı.

İMAR AFFI NEDİR? 

Gecekondu ve imar mevzuatına göre inşa edilmeyen ve yapılmayan yapıların mülkiyet ve uygulanma sorunlarını düzenleyen kanuna imar affı denir. İmar affının bir diğer adı imar barışıdır. İmar affı (imar barışı) ilk kez 1984 yılında çıkarıldı.

İMAR AFFI 2022 NE ZAMAN ÇIKACAK?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu. Önümüzdeki günlerde konuya dair yeni gelişmelerin yaşanması bekleniyor.

Arz talep dengesizliği konut fiyatlarını uçurdu!

Ev alacaklar banka yerine inşaat şirketlerinden kredi istiyor! Özel bankalarda faizler yüksek!