Genel

Yeni İstanbul 2014'te açılacak!

Türkiye'de Büyükçekmece Toskana Vadisi projesiyle tanınan Dubai merkezli inşaat şirketi Emaar Türkiye, İstanbul Çamlıca bölgesinde konumlandıracağı yeni projesi ile ilgili bilgi verdi

Türkiye'de Büyükçekmece Toskana Vadisi projesiyle tanınan Dubai merkezli inşaat şirketi Emaar Türkiye, istanbul Çamlıca bölgesinde konumlandıracağı yeni projesi ile ilgili bilgi verdi. Proje ismini ilk aşamada 'Yeni istanbul' olarak tanıtan Emaar Türkiye icra Başkanı Ozan Balaban, proje kapsamında rezidans, 5 yıldızlı otel ve alışveriş merkezinin yer aldığını söyledi. Ozan Balaban "Proje Anadolu Yakası'nın en büyük alışveriş merkezi olacak. Resmi açılışı 2014 yılının ilk çeyreğinde yapılacak" diye konuştu.
Posta

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Türkler Mısır ve Dubai’den sonra Şam’a odaklandı

Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban, Mısır ve Dubai’ye ilgi gösteren Türk markalarının son dönemde aynı ilgiyi Suriye’ye de gösterdiklerini söyledi

Ekonomik krizden en iyi çıkan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu hatırlatan Emaar Türkiye Genel Müdürü Ozan Balaban, “Suriye ve Dubai Türk markalarının talep ettiği pazarlar. Şimdi de Şam’a geliyorlar. Şam Borsası’nı biz yaptık ama onlar esas bize değil ülkeye geliyor. Mısır’a gelenlerin Suriye’ye de gelmek istediğini biliyoruz.

Emaar’ın Çamlıca-Libayi’de inşaatına başladığı proje hakkında bilgi veren Balaban, “Henüz bir ad vermedik ama “Yeni İstanbul” diye anlatıyoruz. İstanbul dört mevsimi bir araya toplayan bir kent o yüzden de dört mevsimin bir arada olacağı tematik bir proje olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
Projenin AVM, ofis ve beş yıldızlı otelden oluştuğunu dile getiren Balaban, “Sadece arsasını 403 milyon dolara satın aldığımız bu projede, 120 bin metrekarelik alanda AVM, 1150 konut ve 36 bin metrekare ofis alanı var. Ön kiralamaları başladı. 2012’de konut, 2013’te AVM ve 2015’te de ofis ile otelin bitmesini planlıyoruz” diye konuştu.

Address oteli geliyor

Balaban 5 yıldızlı otelin Emaar’a ait Address markası olduğunu da sözlerine ekledi.
Dubai’de yer alan alışveriş merkezi projelerinde olduğu gibi yeraltı hayvanat bahçesi ve akvaryumun bu projede de olduğuna dikkat çeken Balaban, “25 bin metrekarelik eğlence alanı içinde gezi amaçlı nostaljik tramway, akvaryum olacak. Afrikadan timsahlar, kutuplardan gelen penguenlerden oluşan hayvanat bahçesi olacak” dedi.
Milliyet