Kent Haberleri

Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...

Asgari ücret ve memur maaş zamlarının netlik kazanmasıyla birlikte kıdem tazminatı da yeniden hesaplanacak. Peki, Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...Memur maaş zam oranın belli olmasından sonra Kıdem tazminatı tavan ücret ne kadara yükseldi sorusunun yanıtı merakla sorgulanıyor

Kıdem tazminatı tavan ücretin belirlenmesinde asgari ücret ve memur zam oranı da etkili oluyor. Memur maaş zam oranın belli olmasından sonra Kıdem tazminatı tavan ücret ne kadara yükseldi sorusunun yanıtı merakla sorgulanıyor.

Peki, Yeni kıdem tazminat ücreti ne kadar oldu? İşte memur zam oranına göre hesaplanan yeni rakam...

Kıdem tazminatı tavan ücreti gündemde yer almaya devam ediyor. Memur ve memur emeklisine yapılacak zam oranının belli olmasının ardından kıdem tazminatı tavan ücretinde de artış yaşanacak. 

KIDEM TAZMİNATI TAVAN ÜCRETİ NE KADAR OLACAK? 

Milliyet'te yer alan detaylara göre, Memura yapılan 17,55'lik zam oranı dikkate alındığında yapılan hesaplamalar kapsamında kıdem tazminatı yeni tavan ücreti  23 bin 489,81 Türk Lirası olarak hesaplanması bekleniyor. Önümüzdeki günlerde açıklanacak olan genelge ile Temmuz-Aralık dönemi yeni kıdem tazminatı tavan ücreti belli olacak. 

KIDEM TAZMİNATI NASIL HESAPLANIR? 

Çalışanın hak ettiği kıdem tazminatı, çalıştığı her bir sene için 30 günlük brüt ücreti kadar alınıyor. Bu sebeple, bir senelik kıdemi olan işçi Bir aylık brüt ücreti tutarında kıdem tazminatına hak kazanıyor. Bir yılın altındaki süreler için orantılı olarak hesaplama yapılıyor. Çalışanın brüt ücreti hesaplanırken sürekli olarak yapılan yardım ve primler de dahil ediliyor. Dolayısıyla, yemek yardımı, kasa tazminatı, çocuk zammı gibi ödemeler de işçinin brüt ücretine dahil ediliyor ve bu ücret üzerinden kıdem tazminatı hesaplanıyor.

Öte yandan, işçiler kıdem tazminatlarını o işverenin işyerinde geçirdikleri süre üzerinden alıyorlar. Şöyle ki, 6 yıl bir işyerinde çalıştıktan sonra istifa edip ayrılan ve kıdem tazminatı alamayan bir çalışan, yeni bir işe girip 2 yıl çalışmasının ardından askere gideceği için istifa ederse, sadece 2 yıllık süre üzerinden kıdem tazminatı alabilir. 8 yıl üzerinden kıdem tazminatı alması söz konusu olamaz.

Kıdem tazminatı gelir vergisine tabi değildir. Kıdem tazminatından sadece damga vergisi kesintisi yapılıyor. Bunun dışında herhangi bir kesinti yapılmıyor. 

Memur maaşlarına yapılan okkalı seyyanen zam TBMM'de! Yüzde 17,55+8 bin TL seyyanen zam!

Yeni zamlı memur maaşı ne zaman hesaplara yatacak? 2023 Temmuz memur maaş tarihleri açıklandı mı? Şimdi göz atın! 

Yeni ve zamlı en düşük emekli maaşında son dakika! En düşük emekli maaşı kaç TL olacak?