Ekonomi

Yeni kriz kapıda! Şimdiden stok yapmaya başlayın! Firmalar alarm veriyor! İşte detaylar!

Yeni kriz yaklaşmaya başladı. Vatandaşların şimdiden stok yapması isteniyor. İşte merak edilen detaylar!Artış gösteren doğalgaz fiyatları Avrupa’da enerjinin yoğun kullanıldığı cam üretimini vurduğu belirtildi

Yeni krizin çok yakında başlayacağı belirtildi. Artış gösteren doğalgaz fiyatları Avrupa’da enerjinin yoğun kullanıldığı cam üretimini vurduğu belirtildi. Firmalar alarma geçti.

İşte haberin ayrıntıları…

Artış gösteren doğalgaz fiyatları Avrupa’da enerjinin yoğun kullanıldığı cam üretimini vurduğu duyuruldu. Bu konuda firmalar, konuya dair acil durum hazırlığı yapmaya başladı.

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaş enerji krizine ve şimdi de cam üretimine sıçramış durumdadır. Konuya dair The Wall Stresst Journal’in hazırladığı habere göre Avrupa’da cam üretiminde kullanılan enerjinin büyük bir bölümü Rus doğalgazından sağlanıyor. Bu da üretimi ciddi derecede etkilendiği görülmüştür.

YENİ KRİZ KAPIDA!

Avrupa’daki cam üreticileri ve üretimde kullanılan cam ürünleri kullanılan şişe imalatçıları, otomotiv ve inşaat sektöründeki firmalar bu cam konusunda yaşanacak krize dair resmen acil durum planı hazırlamaya başladı. Özellikle de Avrupa’da içecek sektörü kendini baskı altında hissediyor. Ukrayna’da faaliyet gösteren en az 2 üretici de dahil bazı şişe tedarikçileri fabrikalarına kilit vurup,  kapatmak ve üretimi sınırlandırmak durumunda kaldı.

YENİ ÖNLEMLER ALINMAYA BAŞLANDI!

İngiltere merkezli teslimat şirketi “Milk and More” ise cam şişelerinin ortalama ömrünü artırmaya çalıştıklarını söyledi. Şirket hasar görmüş şişeleri saptayıp, tarayıcılar dahil şişelerini korumaya yönelik yeni tedbirler almaya başladı.

ÜRETİMİN BAŞKA BÖLGELERE KAYDIRILMASI DÜŞÜNÜLÜYOR

Bu önlemlere ilave olarak da bazı cam üreticileri de doğalgazdan petrole veya dizele geçiyor. Bazı büyük üreticiler de üretimlerinin bir kısmını gaz fiyatlarının daha düşük olduğu bölgelere göndermeyi bile düşünüyor.

İstanbul’da kiralar düştü mü? İstanbul’daki kiralara dair son durum!

Bakanlıktan 12 ay boyunca geri ödemesiz 1,500 TL! Başvuran herkese anında ödeniyor! İşte detaylar!

İslam Memiş gram altın yerine bunu önerdi! Altın alamayanlar akın etti! İşte detaylar!