Ekonomi

Yeni nesil tatil anlayışı bölge halkını kalkındırdı! Bungalov bu senenin trendi!

Türkiye’de bacasız sanayisi her geçen yıl yükseliyor.  Son dönemde popülerliğini koruyan bungalov ve tiny house konaklama modellerinin ise bölgesel turizm ekonominin güçlenmesinde itici güç haline geldi. İşte detaylar..Verilere göre yurt içi ve yurt dışındaki ziyaretçilerin konaklama harcamaları da yüzde 185 arttı

TÜİK’in verilerine göre turistlerin geliş nedenlerinin ilk sırasında eğlence, gezi ve kültürel aktiviteler var. Verilere göre yurt içi ve yurt dışındaki ziyaretçilerin konaklama harcamaları da yüzde 185 arttı. Son dönemde popülerliğini koruyan bungalov ve tiny house konaklama modellerinin ise bölgesel turizm ekonominin güçlenmesinde itici güç olduğunu belirtti.

Yaz tatil sezonunun sonuna gelirken, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) bu senenin verilerini yayımladı. Verilere göre 2022’nin ikinci çeyreğinde Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 193,6 artışla 11 milyon 939 bine ulaştı.

Turistlerin geliş nedenlerinin ilk sırasında gezi, eğlence ve kültürel aktiviteler yer alıyor. Verilere göre hem yurt içi hem de yurt dışındaki ziyaretçilerin konaklama harcamaları da yüzde 185 oranında arttı. Son dönemde popülerliğini koruyan bungalov ve tiny house konaklama modellerinin tercih edilmesi bölgesel turizm gelirlerinin yükselmesinde rol oynadı.

İstanbul'da arsa arayanlar dikkat! O ilçede ticaret ve konut alanı imarlı arsa satılıyor!

Avro Bölgesi'ndeki tahminlerin üzerinde seyreden enflasyon oranları, tavan yaptı!

Uçak bilet fiyatları yükselirken, satışlar azaldı! Havayolu şirketleri iç hatlara sefer yapmak istemiyor!