Teknoloji

Yeni nesilden sonra şimdi de Sony Xperia 10 IV için yeni güncelleme yayınlandı! 

 Daha önce Xperia 5 IV, Xperia 1 III ve Xperia 5 III için Android 13 güncellemesini kullanıcıyla buluşturdu Sony, şimdi de odağını orta segment olan Xperia 10 IV çekti.  Bu bağlamda Xperia 10 IV için Android 13 yayınlandı.Xperia ismi "tecrübe" kelimesinden türetilmiştir ve ilk olarak Xperia X1'in "Ben en iyisi Xperia" sloganında kullanılmıştır


Xperia,  Sony'nin akıllı telefonlarının ve tabletlerinin markasıdır . Xperia ismi "tecrübe" kelimesinden türetilmiştir ve ilk olarak Xperia X1'in "Ben en iyisi Xperia" sloganında kullanılmıştır.

Sony Mobile , cep telefonu üreticisinin devralınması ve yalnızca Sony'ye ait olmasının bir sonucu olarak 2012'de yeniden markalaştırılmadan önce dünya çapında Sony Ericsson olarak biliniyordu

Yıllar boyunca tutarlı olan başka bir şey de, Sony'nin telefonları için alışılmadık adlandırma stratejisi olmuştur  farklı sayılar, harfler ve hatta Romen rakamları ile hangi telefonun nereye sığdığını takip etmek zordu.
Toz ve suya karşı koruma da dahil olmak üzere, Sony amiral gemilerinin bazı olağan özellikleri bu erken aşamada bile yerindeydi - bu telefonun aldığı IP57 derecesi o zaman için çok iyiydi. Xperia Z aynı zamanda Sony telefonlar için yeni bir tasarım dilini de başlattı; köşeli, pişmanlık duymadan dikdörtgen estetiği bugün hala geçerliliğini koruyor.

Telefon, yazılım tarafında piyasaya çıktığında Android 4.4.2 KitKat ile geldi ve donanım tasarımı açısından bugün bildiğimiz Sony Xperia amiral gemilerine doğru yavaş bir evrim görebilirsiniz. Ayrıca 2014 senesinde gerçek bir yenilik olan telefonun sunduğu 4K çözünürlüklü ilk video kayıtlı telefon olarak dikkat çekti.

Geçtiğimiz senenin ağustos ayında yayınlanan Android 13, Google tarafından hızlıca Pixel cihazlarına dağıtılsa da üçüncü parti üreticilerin güncellemeleri yayınlaması oldukça fazla süre sürdü. Bu doğrultuda Sony, geçtiğimiz ay Android 13 güncellemelerine start vermişti. Firma, şimdi de Xperia 10 IV için bu güncellemesini yayınladı.

Şimdilik yalnızca Güneydoğu Asya’da indirilebiliyor

Geçtiğimiz ay Xperia 5 IV, Xperia 1 III, Xperia 5 III ve Xperia Pro-1 için yayınlanan Android 13 güncellemesi şimdi de Xperia 10 IV için yayınlandı. Cihaza yenilenmiş saklılık fonksiyonları, daha özelleştirilebilir dnamik tema, uygulamalara özel dil alternatifleri ve birçok farklı yenilik getiren Android 13 şimdilik sadece Güneydoğu Asya’da çift sim modelli Xperia 10 IV için yayınlandı ancak önümüzdeki haftalarda daha çok bölgede kullanıma sunulacaktır. Güncelleme, Android 13 ile beraber Aralık 2022 emniyet yamasını da beraberinde sunuyor.

Türkiye daha öncede açıklamıştı! Amaç yoksullara göndermek

Twitter'da yeni dönem başladı! İşte açıklanan fiyatı

Bitcoin'in yükselme nedenini açıkladı herkes şoke oldu! Bitcoin bu seviyeleri görebilir