Ekonomi

Yeni sanayi alanları müjdesi, deprem bölgesindeki sanayicileri sevindirdi!

Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş'taki bazı yerlerin sanayi alanı olarak belirlenmesine ilişkin verilen karar, Gaziantepli sanayicileri memnun etti. Bölge sanayicileri, verilen kararın yeni yatırımların yolunu açacağını öngörüyor. Söz konusu karar, deprem bölgelerinde ticaretin tekrar toparlanmasına katkı sağlayacağı için sanayiciler tarafından memnuniyetle karşılandı

Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş’taki bazı yerlerin yeni sanayi alanı olması ve bazı organize sanayi bölgelerinin genişleme alanı olarak belirlenmesine yönelik Cumhurbaşkanı Kararı yayımlandı.

Söz konusu karar, deprem bölgelerinde ticaretin tekrar toparlanmasına katkı sağlayacağı için sanayiciler tarafından memnuniyetle karşılandı. Deprem felaketi nedeniyle üretim, istihdam ve ihracatın olumsuz etkilendiği kentler arasında yer alan Gaziantep’te, deprem öncesi başvurulan alanlara yönelik kararların hızla çıkması moralleri düzeltti.

Karar kapsamında; Gaziantep'in Nizip ilçesindeki bölgeler "Nizip Organize Sanayi Bölgesi Genişleme Sanayi Bölgesi", "Nizip 2. Organize Sanayi Bölgesi Genişleme Sanayi Bölgesi" ve "Nizip Küçük Sanayi Sitesi Sanayi Bölgesi", Oğuzeli ilçesindeki bölgeler, "Oğuzeli Organize Sanayi Bölgesi Genişleme Sanayi Bölgesi", Oğuzeli ile Şahinbey ilçeleri sınırları içindeki bölgeler "Gaziantep Ayakkabı Terlik ve Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Genişleme Sanayi Bölgesi", Araban’daki bölgeler "Araban Sanayi Bölgesi", söz konusu ilçedeki Fevzi Çakmak ve Yeni Altıntaş mahallelerinde bulunan bölgeler de "Sanayi Bölgesi" olmasına karar verildi. Gaziantep’te söz konusu bölgelere yönelik değerlendirmelerde bulunan yetkililer dunya.com’a özel açıklamalarda bulundu.

Peki, bölge sanayicilere karara ilişkin neler söyledi? İşte ayrıntılar...

“BÖLGEMİZİN DOLULUK ORANI ŞU AN YÜZDE 90 CİVARINDA”

Oğuzeli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bozoğlu, konuya ilişkin şunları aktardı: “Deprem sonrası sürecimiz yetkililerin yoğun ilgisi sayesinde birkaç gün önce çözüldü. Bölgemizin doluluk oranı şu an yüzde 90 bandında. 110 bandında fabrikamızda 3 bin kişiye istihdam sağlanıyor. Bu bölgeye yoğun bir yatırım talebi vardı.

110 olan fabrika sayımızın bu son gelişmeler neticesinde 300’e çıkmasını, istihdamımızın da 20 bin kişiye ulaşmasını amaçlıyoruz. Biz şu an bu olumlu gelişmenin yanında organize sanayi bölgemizde trafiğe takılmadan Gaziantep Karataş bölgesine direkt bağlanacak yolun bir an önce ulaşıma açılmasını bekliyoruz.”

“KARARIN BEKLEDİĞİMİZ YÖNDE ÇIKMASINDAN ÇOK MEMNUNUZ”

Nizip Ticaret Odası Başkanı Nizip OSB YKÜ Mehmet Özyurt ise yaptığı açıklamada şu ifadelerin kullandı: “Nizip Organize Sanayi Bölgesi için artı 200 hektarlık bir alan için müracaat etmiştik. Yeni çıkan kararname öncesi talebimizi yaklaşık 650 hektara yükseltmiştik. Bu yönde kararın hızlı ve talep ettiğimiz yönde çıkmasından oldukça memnunuz.

Küçük Sanayi Sitesi içinde 300 hektar civarında bir alan onay aldı. Sanayi Sitesi için esnafımızın çok fazla talebi vardı. Çok büyük sorunlar yaşanıyordu. Zira 1994’den bu yana ilçemizde zeytin alanları nedeniyle imar yapılamıyordu. Esnaflarımız, uzun senelerdir bekleyen probleme bu yeni kararla beraber çözüm bulunmasına çok sevindiler. Nizip Organize Sanayi Bölgesi’nde çok fazla yatırımcı talebi alıyorduk.

Mevcutta 100 civarında fabrikamız var. 65 fabrikamız faal durumda. İlçemize yapılan yatırımlar 4. Bölge teşviklerinden faydalanırken, yatırım OSB’ye yapılınca 5. Bölge teşviklerinden faydalanıyor. Bölgemizdeki esnaf ve sanayicinin ihtiyaçlarını görüp süreçlerimizi deprem nedeniyle hızlandıran tüm yetkililere çok teşekkür ederiz.”

Oyun yatırımında Türkiye ilk sırada!

TEİAŞ tam 80 adet personel alacak! Son başvuru tarihi 16 Haziran!

TEB'den sürpriz açıklama! TEB müşterileri hesabını kontrol etsin!