Sektörel

Yeni Sarp İnşaat iflas etti!

İFM kapsamında inşa edilen Sarphan Finans Park projesini üstlenen Yeni Sarp İnşaat-Öz Akar Adi Ortaklığı için mahkeme iflas kararı verdi. İflas kararı verilen şirketin en büyük alacaklısı konumunda ise özel bir banka bulunuyor.

İSTANBUL Finans Merkezi kapsamında Ataşehir’de inşa edilen Sarphan Finans Park projesini üstlenen şirket için mahkeme iflas kararı verdi. İflas kararı verilen şirketin en büyük alacaklısı konumunda ise özel bir banka bulunuyor. 700 milyon TL değerindeki projede yer alan gayrimenkullerin fiyatı bir milyon TL’den başlıyor. Şirket adına Hurriyet.com.tr’ye yapılan açıklamada ise, iflas kararına itiraz edileceği vurgulandı.


Üç blokta oluşan ve toplam 833 bağımsız bölümün bulunduğu Sarphan Finans Park, TOKİ iştiraki Emlak Konut GYO işbirliği yapılıyor. Projenin yapımını ise, Alaaddin-İhsan Akar kardeşlere ait Yeni Sarp İnşaat-Öz Akar Adi Ortaklığı üstlenmişti. Anılan şirketlerden 50 milyon TL sermayeli Yeni Sarp İnşaat Madeni Yağlar Petrol Ürünleri Turizm İthalat İhracat Tic. ve San. limited şirketi (Yeni Sarp İnşaat) geçtiğimiz yılbaşında iflas erteleme başvurusu yapmıştı.


MAHKEME İFLAS KARARI VERDİ

Dava dosyasına bakan İstanbul Anadolu 1. Ticaret Mahkemesi, şirket hakkında tedbir kararı vererek kayyum ataması yapmıştı. Şirketin iflas erteleme talebi ise esastan incelemeye alındı. Ancak, davaya müdahil olan kimi alacaklı şirketlerin talebi ve Yeni Sarp İnşaat hakkında hazırlanan bilirkişi raporları sonrası mahkeme, bir tür koruma tedbiri altındaki şirket hakkında iflas kararı verdi.


Yeni Sarp İnşaat iflas erteleme istedi!



Hürriyet