Sektörel

Yeni Sosyal Konut Kampanyası için tarih belli oldu! Sakın kaçırmayın!

Dar gelirliye yönelik olarak başlatılan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sosyal Konut Projesi sonrasında milyonlarca kişi şimdi   Orta Gelir Grubu Sosyal Konut Kampanyası ile ilgili detayları merak ediyor ve araştırıyor.Böylelikle de 'Orta gelir TOKİ sosyal konut kampanyası ne zaman açıklanacak' sorusu yanıt bulmuş oldu

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum merakla beklenen sosyal konut projesi ile ilgili tarih verdi ve detayları paylaştı. Böylelikle de 'Orta gelir TOKİ sosyal konut kampanyası ne zaman açıklanacak' sorusu yanıt bulmuş oldu. Ayrıca Bakan Murat Kurum konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada söz konusu kampanyanın 100 bin konut ile planlandığını dile getirerek sürecin bankalarla beraber yürütüleceğini açıkladı.

Peki Orta Gelir Konut Kampanyası ne zaman başlayacak? Orta Gelir Grubu Konut Kampanyası'nın detayları nedir? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,100 bin konutu içeren bir sosyal konut kampanyası planladıklarını dile getirerek, 81 ili kapsayacağını ve söz konusu proje kapsamında süreci bankalarla beraber yürüteceklerini kaydetti.

YENİ SOSYAL KONUT KAMPANYASI İÇİN TARİH BELLİ OLDU!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Toplu Konut İdaresi Sosyal Konut Projesi ile dar gelir grubu için sürecin tamamlandığını dile getirerek, şimdi sırada orta gelir grubu olduğunu dile getirdi. Bakan Murat Kurum, bu konuyla ilgili çalışmaların artık şekillenmeye başladığını kaydederek, bu ay içerisinde detayları paylaşmayı planladıklarını da söyledi.

Bakan Murat Kurum orta gelir grubu konut kampanyası için ilk kez rakam paylaştı. Kurum, 81 ilde 100 bin konut yapılmasının planlandığını belirtti.

 

ORTA VE ORTA GELİR GRUBUNUN ÜZERİNİ KAPSAYACAK

Yaptığı açıklamada yılda 600 bin konut üretildiğini dile getiren Bakan Murat Kurum, bunun yüzde 15-20'lik kısmının bu kapsama girdiğini, dolayısıyla yaklaşık 100 bin konutun kampanyaya gireceğini belirtti. Bakan Murat Kurum 81 şehirde orta ve orta gelir grubu üzerindeki vatandaşları kapsayacak bir kampanya olacağına da değindi.

"ÜRETİMİ SÜREN KONUT ŞİRKETLERİ DAHİL OLABİLECEK"

Sabah'ta yer alan habere göre, yaptığı açıklamada finansman boyutu için çalışmaların netleşmediğini fakat bankalarla görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini ve beraber çalıştıklarını kaydederek, bu kampanyanın mevcut yeni konut üretimi konusunda destekleyici olacağını söyledi.

Bakan Kurum ayrıca yaptığı açıklamada Türkiye'de üretimi devam eden konut şirketlerinin bu kampanyaya dahil olabileceğini da dile getirdi.

Milyonlarca tapu sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapmayan yandı!