Genel

Yeni tip maliyetsiz bina güçlendirme formülü açıklandı! Sadece spreyle bina güçleniyor!

Binaları güçlendirmek için yeni bir formül geliştirildi! Artık sprey sıkılarak depreme meydan okunabilecek!Binaların depreme karşı etkilerini arttırmak adına farklı başlıklar araştırılıyor

Yaşanan yıkıcı depremin ardından vatandaşlar binalarının depreme dayanıklı olup olmadığını merak ediyor. Binaların depreme karşı etkilerini arttırmak adına farklı başlıklar araştırılıyor. Yeni bir uygulama geliştirildi. İşte deprem spreyi ile ilgili tüm detaylar…

Vatandaşlar depremin ardından binalarını güçlendirmek adına yeni yöntemler arıyor. Duvarları güçlendiren bir sprey üretildi. Deprem spreyi olarak adlandırılan bu ürün daire başı 60.000 TL olarak satışa sunuluyor.

 

Deprem spreyi

Depremle karşı karşıya kalan ve deprem bölgeleri de ikamet eden vatandaşlar evlerinin sağlamlığını sorguluyor. Evlerini depreme karşı korumak adına farklı alternatifleri araştıran vatandaşlar yeni bir uygulamayla karşı karşıya kaldı. Duvarları güçlendiren bir spreyle perdeler yıkılmaların önüne geçebiliyor. Bu ürüne deprem spreyi adı verildi. Her daire adına maliyeti 60.000 TL olarak belirlenecek.

 

60.000 TL’lik deprem spreyi

Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki kışı depremin ardından Türkiye genelinde gündem deprem oldu. Her vatandaş binasının sağlam olup olmadığını araştırırken binalarını güçlendirmek adına da en uygun fiyatlı yöntemleri arıyor. Geçtiğimiz günlerde hayat kurtaran bir yöntem bulundu. Türk mühendisler duvarları güçlendirebilen ve yıkımı önleyen petrol bazlı bir deprem spreyi üretti. Hayat kurtarıcı spreyi şeklinde nitelendirilen bu ürun test aşamasında geçti.

Sprey bir haber kanalında test edildi. Duvarların ön tarafı spreyle sağlamlaştırılabilirken arka tarafı ise spreysiz şekilde bırakıldı. Duvarın ön kısmına darbe uygulandığında duvarın arkasının yıkıldığı ve paramparça olduğu gözlemlendi. Çekiç vermelerinin oldu önünüzde ise sadece ezik oluşumu görüldü. Depreme karşı üretilen bu ürün petrol bazlı olarak duvarları yıkama karşı koruyabiliyor. Türk mühendisler bu spreyin son derece büyük bir öneme sahip olduğunun altını çizdi.

Darbe engelleyici sprey

Ümit Yıldırım yapılmış olan teste ilgili konuştu. Aldığı darbeyi sırt kısmına yansıtıyor fakat yapının hızlı bir şekilde çekmesine engel oluyor dedi. Ümit Yıldırım açıklamalarına bu ürünün deprem anında yapışma özelliğiyle birlikte binanın çökmesini engellediğini belirtti.

Araştırma ve geliştirme müdürü olan irfan Serkan Barış ise ürünün elastik ve dayanıklı bir malzeme olduğunun altını çizdi. Hızlı kuruyup yapışması sebebiyle püskürtülerek kaplama yapılabileceğini ve bu sayede kolonların ve kirişlerin sağlam kalacağını ifade etti. Alınan bilgilere göre bu maddenin önümüzdeki günlerde savunma sanayi alanında da kullanılması düşünülüyor.

Fiyatlar sabitlenecek denildi ama yüzde 20 arttı! Fiyatları duyanların aklı çıktı!

Az önce deprem mi oldu? Bugün deprem mi oldu? 15 Nisan 2023 deprem nerede oldu?

Az önce deprem mi oldu? Bugün nerede deprem oldu? 14 Nisan 2023 deprem nerede oldu?