28 / 06 / 2024

Yeni vergi paketine tepkiler artıyor! Bu durumda kira fiyatları daha da artacak...

Yeni vergi paketine tepkiler artıyor! Bu durumda kira fiyatları daha da artacak...

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni vergi paketinde yer alan konut kiralarından yüzde 20 stopaj alınması önerisinin kiraları daha da artıracağını ifade etti. Zorlu; "yeni vergi paketinde yer alan konut kiralarından yüzde 20 stopaj sıkıntı yaşatacak.



İYİ Parti  Ankara  Milletvekili Kürşad Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni vergi paketinde yer alan konut kiralarından yüzde 20 stopaj alınması önerisi  ile ilgili  olarak açıklamalarda  bulundu.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu "Bu şekilde kira fiyatları daha da artacaktır. Zira ev sahipleri aldıkları kiranın yüzde 20’sini her ay vergi olarak ödeyecek ise bunun kiracılara ek kira zammı olarak yansıması kaçınılmazdır" diye ifade etti.  Zorlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın yeni vergi paketi hazırlığı ile ilgili olarak sosyal medya hesabı x üzerinden açıklamada bulundu. 

Yeni vergi paketine tepkiler artıyor! Bu durumda kira fiyatları daha da artacak...

'SORUNU BAŞKA SORUN ÇIKARARAK ÇÖZEMEZSİNİZ'

sozcu.com.tr'de yer alan içeriğe göre; Zorlu, paylaşımına kiralarda yüzde 25 sınırı uygulamasının 1 Temmuz’da sona erecek olması nedeni ile  daha önce verdiği araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildiği görüşmede yaptığı konuşmayı da ekleyerek şunları kaydetti:

“Sayın Şimşek, konut kiralarından yüzde 20 stopaj almayı planladığınız iddia edilmektedir. Fakat sanırım görmek istemediğiniz şu ki, bu şekilde kira fiyatları daha da artacaktır. Zira ev sahipleri aldıkları kiranın yüzde 20'sini her ay vergi olarak ödeyecek ise bunun kiracılara ek kira zammı olarak yansıması kaçınılmazdır. İşte bunun için TBMM’de araştırma önergesi vermiş ve çözüm için farklı seçenekleri hep birlikte konuşalım istemiştim. Sorunu bir başka sorun çıkararak çözemezsiniz!”

Tapuda gerçek bedelle satış, kiraya yüzde 20 stopaj, birden çok eve vergi taslaktan çıkarıldı! 

Ev sahiplerine uyarı: Artık stopajı da kira bedeline ekleyin!

ÖTV indirimli araç alımına kısıtlama geliyor!

Bakan Şimşek açıkladı! Bahşiş ve motokurye gelirlerine yeni vergi mi geliyor? 


Geri Dön