Emlak Terimleri

Yeni yasa ile AVM'ler kaçta açılacak?

Yeni AVM yasa tasarısı ile AVM'lerin çalışma saatlerinde birtakım düzenlemeler yapıldı. Mevcut düzenlemeye göre AVM'ler saat 10:00'da açılıyordu. Peki, Yeni yasa ile AVM'ler kaçta açılacak? Kaçta kapanacak?

Yeni yasa ile AVM'ler kaçta açılacak?

Mevcut düzenlemeye göre AVM'ler saat 10:00'da açılıyor ve kapanış saatleri alışveriş merkezlerinde farklılık göstermek ile birlikte akşam 22:00'de kapanıyor. Kimi AVM'lerde kapanış saati 24:00'ü buluyor.


Ancak yeni AVM yasa tasarısı ile AVM'lerin çalışma saatlerinde birtakım düzenlemeler yapıldı. Peki, yeni yasa ile AVM'ler kaçta açılacak?


AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk ve milletvekili arkadaşlarının imzasıyla TBMM Başkanlığı'na sunulan tasarı gereğince; AVM'ler çalışma günlerinde sabah saat 10.30'da açılacak olan AVM'ler cumartesi hariç pazar günü ve resmi tatillerde tamamen kapanacak. Diğer günler ise saat 20.30'dan itibaren müşteri trafiğine kapalı olacak. 


Ayrıca büyük mağazaların haksız rekabet yaratan 'maliyetin altında zararına satış' yapması ve süresi belirsiz indirimli satış kampanyası düzenlemesi yasaklanıyor.


Satış alam toplamı 2 bin 500 metrekarenin üzerinde olan AVM'lerde gerekli hijyen şartlarına uygun erkek ve bayan tuvaleti, mescit ve çocuk odası gibi mekanlar oluşturulacak. 


Otopark ücretsiz olacak. Büyük mağazalar satış alanlan toplamının en az yansına tekabül edecek aynı mahalde bir sahayı, ücretsiz otopark olarak düzenleyecek. 


Yeni AVM yasası 2014!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com