Kent Haberleri

Yeni yıl öncesinde sıfır vergi müjdesi geldi! Bu alanlarda vergiler resmen sıfırlandı! Hemen bakın!

Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, bazı etkinlere ilişkin eğlence vergisi sıfırlandı. İşte ayrıntılar ve o kararın kapsamı...  Konuya ilişkin yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, bazı etkinlere ilişkin eğlence vergisi sıfırlandı

2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 21 inci Maddesinde Yer Alan Eğlence Vergisi Nispetleri ile İlgili Karar (Karar Sayısı: 6584) bugünkü 32050 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Konuya ilişkin yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında, bazı etkinlere ilişkin eğlence vergisi sıfırlandı. 

Kararla, biletle girilen yerlerdeki yerli ve yabancı film gösterimleri ile spor müsabakaları, at yarışları ve konserlerde yüzde 10 oranında alınan eğlence vergisi 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yüzde sıfır şeklinde belirlendi. 

İşte o kararla ilgili tüm detaylar... 

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan konu ile ilgili alınan bilgiye göre; karar çerçevesinde, sinema, konser, spor müsabakası ve at yarışları izleyicilerinin bilet bedeliyle ödedikleri eğlence vergisi 2023'ten itibaren alınmayacak. 

Düzenlemeyle, sanata, sanatçıya, spora destek olunması ve daha çok seyirci ile izleyiciye ulaşılması planlanıyor.

Koronavirüs salgını sürecinde alınan kararla, sinema biletleri üzerinden alınan eğlence vergisi oranı geçici şekilde yüzde 0'a indirilmişti. 

VERGİLER GÜNDEMDE 

Yeni yıla sayılı günler kala vergiler sık sık gündeme geliyor. 2023 ile beraber birçok vergi kalemine de zam gelecek. Yeniden değerleme oranı 2022 yılı için yüzde 122,93 şeklinde açıklanmıştı. 

Bu açıklamanın ardından pek çok vergiye rekor zam geleceği gündemde geniş yer tutmuştu. 

Motorlu Taşıtlar Vergisi'nde bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bu kapsamda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararda, MTV oranı 2023 yılı için yüzde 61,5 şeklinde yeniden düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden değerleme oranında motorlu taşıtlar vergisi için yüzde 50 oranında indirim yetkisini kullandı.

Böylece 2023 yılında motorlu taşıtlar vergisi için uygulanacak yeniden değerleme oranı yüzde 122,93'ten yüzde 61.5'e indirildi. 

Ticari ithalat maksadı dışında yurt dışından getirilecek televizyon, radyo, cep telefonu gibi görsel veya işitsel yayınları alabilen cihazlar için 2023'te tahsil edilecek bandrol bedelleri aynı miktarlarda uygulanacak. 

Bu konu ile ilgili de Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.  

Milyonlarca çalışana müjde! Maaşa ek 1000 TL destek verilecek! Elektrik, doğalgaz desteğinden kimler faydalanacak?

2023 Uzman öğretmen ve başöğretmen maaş farkı yattı mı? Maaş farkı kaç TL? Hemen peş peşe açıklanan rakamlara bakın!

Dolar 9 gün sonra tam bu rakamı görecek! Resmen açıklandı! Elinde doları olan hemen koşun bakın!

Gram altının 10 gün sonra ne kadar olacağı açıklandı! Altını olanların resmen aklı başından gitti Hemen bakın!