Kent Haberleri

Yenicekent İletim Kanalı için açılan 2 bin 100 metrelik ilk tünel tamamlandı!

Cindere Barajı'ndan Pamukkale, Buldan ve Sarayköy ovalarında 155 bin dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak Yenicekent İletim Kanalı'nda toplam uzunlukları 5 kilometreyi bulan üç tünel yer alıyor.


Pamukkale, Buldan ve Sarayköy Ovası'nda 155 bin dekar alanı sulayacak olan Yenicekent İletim Kanalı için açılan 2 bin 100 metrelik ilk tünel tamamlandı. Cindere Barajı'ndan Pamukkale, Buldan ve Sarayköy ovalarında 155 bin dekar tarım arazisinin sulanmasını sağlayacak Yenicekent İletim Kanalı'nda toplam uzunlukları 5 kilometreyi bulan üç tünel yer alıyor.


Vali Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ve beraberindeki heyet, tünelin ortasında iki ucun birleşmesine şahit oldu. DSİ Bölge Müdürü Kaya Yıldız, iletim kanalında 3 dağın içinden geçen 3 tünel olduğunu belirterek, "Aralık 2014'te iletim kanalı çalışmalarının bitmesi öngörülüyor. Yaklaşık 100 milyon liraya mal olacak" diye konuştu. Milletvekili Zeybekci, "Çiftçimiz, 2015 yılında cazibe suyla arazisini sulayacak. Refaha ve dolayısıyla mutluluğa kavuşacak" derken Vali Demir, "Çiftçimizin, üreticimizin beklentisini biliyoruz. Bu işi yakından takip ediyoruz" diye konuştu.



Yeni Asır