Ekonomi

Yeniden ithalata döndük! Beklenen hayvanlar geldi! Tarım Kredi ile et ve süt kurumunda satılacak

Tarihimizden bu yana tarım ve hayvancılık ile ün yapan Türkiye hayvancılıkta bir kere daha ithalata döndü. Macaristan’dan ithal edilecek 5 bin kesilecek hayvanın  Et ve Süt kurumu ESK satış mağazaları ve Tarım Kredi Marketlerde satışa sunulmak üzere Edirne'ye geldi.ilk etapta Macaristan'dan 5 bin kasaplık hayvan ithal edilecek

Milli Gazete'den Sadettin İnan'ın haberine göre, Et ve Süt Kurumu'nun Kasım ayında sektörden saklı bir halde başlattığı kasaplık hayvan ithalatında bütün süreç bitti. ilk etapta Macaristan'dan 5 bin kasaplık hayvan ithal edilecek. Macaristan'dan ithal edilecek 5 bin kasaplık hayvan için 3 firma ile anlaşmalar yapılırken, ilk etap hayvanlar da bugün Edirne'ye ulaştı.  

İTHAL EDİLEN KASAPLIK HAYVANLAR EDİRNE TİCARET BORSASI'NIN MEZBAHANESİNDE KESİLECEK!

İthal edilen kasaplık hayvanlar Edirne'de Ticaret Borsası'nın mezbahanesinde kesimi yapılacak. Etler ESK satış mağazaları ve Tarım Kredi Marketler tarafından satışa sunulacak. İhtiyaç olduğu anda bu etler piyasaya da satılacak.Kasaplık hayvan ithalatı sadece Macaristan ile  kalmayacak. Brezilya’dan da 15 bin kasaplık hayvan ithal edilmesi söz konusu. Brezilya'dan ithal edilecek kasaplık hayvanlarla alakalı sürecinde bittiği belirtilirken, bu ülkeden gemiyle ithal edilecek hayvanlar Türkiye'nin değişik bölgelerinde kestirilerek piyasaya sunulacak. 

ESK’DAN MANİDAR AÇIKLAMA! ET ARZI SORUNUNU ÇÖZDÜK!

Öte yandan ESK, bugün yazılı bir açıklama yaparak, Ramazan ayı evveli hazırlıklar kapsamında, kırmızı ette arz emniyetinin sağlanması ve ücret istikrarı  konusunda gerekli önlemleri alındığı söyledi. Macaristan’dan ithal edilerek Edirne’de kestirilmeye sunulan kasaplık hayvanlarla alakalı bir bilgi verilmeyen açıklamada “Et ve Süt Kurumu satış mağazaları ve Tarım Kredi Birlik Marketlerde ekonomik ücretlerle yeterli düzeyde ürün arzı için gereken  tedarik süreçleri bitmiştir” denildi. 

İTHAL HAYVANLARIN ETİ PİYASAYA DA SATILACAK!

Yapılan açıklamada ithal edilen kasaplık hayvanlardan ortaya çıkacak etin ihtiyaç duyulması halinde ESK satış mağazaları ile Tarım Kredi Marketlerin haricinde piyasaya da satışının yapılabileceği söylendi. İthal etin piyasaya satılmasında imalatçının üretim maliyetlerinin göz ardı edilmeyeceği iddia edildi. Açıklamada şunlar söylendi: “Ayrıca gerek olması halinde üreticilerimizin üretim giderleri göz önünde bulundurularak piyasaya taze karkas et satışı yapılacaktır”

HAYVANCILIK SEKTÖRÜNE BÜYÜK DARBE VURULDU! 

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin Türkiye’de hayvan varlığının yükseldiğini söylemesine rağmen, ESK’nın satış mağazalarına koyacak et bulamadığı  için yurt dışından kasaplık hayvan ithal etmesi yaşanan ikilemi gözler önüne seriyor.

İndirim dalgasına ünlü tekstil firması da katıldı! Fiyat sabitleyip indirime gitti

Düşük maliyetle yüksek verim Vestfrost sizi bekliyor! 20 Ocak fiyat listesi

Dikkat Maliye Bakanlığı açıkladı! 1 Nisan’dan itibaren iş yerlerinde bunu yapmak zorunlu!