29 / 04 / 2024

Yenidoğan Destek Paketi nedir? Kimler yararlanabilir? Nereden ve nasıl başvurulur?

Yenidoğan Destek Paketi nedir? Kimler yararlanabilir? Nereden ve nasıl başvurulur?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çeken ailelere Yenidoğan Destek Paketi adı altında yardımda bulunuyor. İşte detaylar...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), , İstanbul’da ikamet eden, sosyo-ekonomik olarak desteğe ihtiyacı olan ve temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanan hanelere sunduğu Yenidoğan Desteği için başvurular İstanbul Senin üzerinden alınmaya başlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk çeken hanelere yönelik olarak "Yenidoğan Destek Paketi"ni sunuyor. Bu destek paketi ile yeni doğan bebeklere ve ailelerine ekonomik destek sağlanarak, bebeklerin sağlıklı büyümeleri ve gelişmeleri destekleniyor.

Yenidoğan Destek Paketi nedir? Kimler yararlanabilir? Nereden ve nasıl başvurulur?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı bu destek programı ile yenidoğan bebeklere yönelik bazı temel malzemeler sağlanıyor. Bu malzemeler arasında bebek kıyafetleri, bebek bezi, biberon, bebek maması gibi ihtiyaçlar yer alıyor. Ayrıca paket içeriği, bebek sağlığına yönelik temel bilgilendirme materyalleri ve kitapçıkları da içerebilmektedir.

Yenidoğan Destek Paketi'nden faydalanmak isteyen aileler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği başvuru şartlarını yerine getirmelidir. Başvuru süreci, ilçe belediyeleri aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Aileler, ilgili belediyeye başvurarak destek paketinden yararlanma taleplerini iletebilirler.

Bu destek paketi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, temel ihtiyaçlarını karşılamada zorluk yaşayan ailelere yardımcı olmayı hedefliyor. Bebeklerin sağlıklı büyümelerine katkıda bulunarak, ailelerin ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlayan bu destek programı, İstanbul'da yaşayan aileler için önemli bir destek kaynağı haline gelmiştir.


Geri Dön