05 / 09 / 2024

Yenigün İnşaat konkordato rüzgarına kapılmıştı açıklama geldi! Toparlayacağız ve tekrar işimize döneceğiz!

Yenigün İnşaat konkordato rüzgarına kapılmıştı açıklama geldi! Toparlayacağız ve tekrar işimize döneceğiz!

Konkordato rüzgarına yapılan Yenigün İnşaat'tan son dakika açıklaması geldi. Türkiye Müteahhitler Birliği’nin eski Başkanı Mithat Yenigün, “Süreye ihtiyacımız vardı. Toparlayacağız ve tekrar işimize döneceğiz” dedi.



Dev projelere imza atan şirketler 2024 yılında konkordato ilan etmeye başladı. Bunlardan biri de Yenigün İnşaat oldu. Türkiye Müteahhitler Birliği’nin eski Başkanı Mithat Yenigün, süreçle ilgili “Süreye ihtiyacımız vardı. Toparlayacağız ve tekrar işimize döneceğiz” ifadesini kullandı. 

DÜNYANIN EN BÜÜYK 250 MÜTEAHHİTLİK FİRMASI ARASINDA

Patronlardünyası'nda yer alan habere göre; Yenigün İnşaat’tan sonra Antalya-Belek’e 1000 yatak kapasiteli 5 yıldızlı Sun Zeynep Otel yatırımını yaparak turizm sektörüne girdi.

2008 yılında inşaat şirketi ilk kez uluslararası alanda faaliyet gösteren dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firması arasında yer alıyor.

Bu arada Sokrates’in “Hayatın kitabı matematikle yazılmıştır” sözünü düstur edinen Yenigün’ün iş felsefesi ise

“50 yıllık müteahhitlik hayatımda daha yukarıda olmalıydım ama vicdanımı hiç elden bırakmadım. Fiyatı ne olursa olsun, kaça aldıysam alayım kaliteyi tutturmalıyım dedim. Dürüstlük bir özellik değil ama maalesef günümüzde o hale geldi.” şeklinde oldu.

Yenigün İnşaat konkordato rüzgarına kapılmıştı açıklama geldi! Toparlayacağız ve tekrar işimize döneceğiz!

“ZAMANA İHTİYACIMIZ VARDI”

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin eski Başkanı Mithat Yenigün, konkordato süreciyle ilgili açıklamalarda bulundu. Kulislerden duyduğum şirketin yaşadığı sıkıntı Afrika’daki projeler yüzünden başladığı ortata çıktı. Mithat Yenigün, bu konuda farklı taraflara çekilebileceği ve başka olumsuz durumlara yol açabileceği endişesiyle yorum yapmak istemedi. Ancak şirketi yeniden ayağa kaldırmak için çalıştıklarını vurguladı. Ve mesajı şu şekilde oldu: “Zor günler olabilir ama kötü bir şey yok. Süreye ihtiyacımız vardı. Toparlayacağız ve tekrar işimize döneceğiz. Bunun için var gücümüzle çalışıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

En büyük 250 müteahhitlik devinin arasında olan Yenigün İnşaat'tan konkordato talebi! 5 milyar TL'lik borç var!

Yılın ilk 8 ayında en fazla konkordato geçici mühlet kararı inşaat sektöründe!

Geri Dön