Ulaşım

Yenimahalle-Şentepe teleferiği ücretsiz hizmet sağlıyor!

Güvenlik kontrolü amaçlı yaklaşık 3 ay süren test sürüşlerinin tamamlanmasının ardından halkın kullanımına sunulan teleferik hattı açılışının ikinci gününde çevre halkı teleferik ile yolculuk yapmanın heyecanını yaşadılar...

Ankara’da Yenimahalle metrosundan Şentepe’ye ulaşımı sağlayan teleferik hattı, ücretsiz olarak metro yolcularına hizmet vermeye başladı.

 

Güvenlik kontrolü amaçlı yaklaşık 3 ay süren test sürüşlerinin tamamlanmasının ardından halkın kullanımına sunulan teleferik hattı açılışının ikinci gününde çevre halkı teleferik ile yolculuk yapmanın heyecanını yaşadılar. Bölge halkı, Türkiye’de bir ilk olarak ulaşım amaçlı hizmete giren teleferik hattının kendileri için büyük bir ayrıcalık olduğunu ifade ettiler.

 

Yenimahalle Metro İstasyonu’ndan başlayarak Şentepe Antenler bölgesine kadar devam eden teleferik hattını ilk defa kullanan yolcuları ilk başta tedirgin etse de Ankara manzarası eşliğinde yaptıkları yolcuktan dolayı ‘keyif aldıklarını ’ dile getirerek, “Trafiğe girmeden üstelik Ankara manzarası izleyerek metroya ulaşıyoruz” dediler.

 

Teleferik de ücretsiz kullanım olanağı sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Şentepe’den Yenimahalle Metro İstasyonundan aktarma yapılarak şehrin diğer bölgelerine hızlı ve konforlu yolculuk yapılmasına olanak sağlıyor.

 

 


TOKİ Haber