Kent Haberleri

Yenişehir’in imar planlarında değişiklik!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilmesi amaçlanan Yenişehir’in imar planlarında değişikliğe gidildi. Etap Revizyon İmar Planları'nı 25 Mart 2021 tarihinde onaylandı ve askıya çıkarıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Kanal İstanbul projesinin çevresinde inşa edilmesi planlanan Yenişehir'in rezerv yapı alanıyla ilgili 2.Etap Revizyon İmar Planları'nı 25 Mart 2021 tarihinde onaylandı ve askıya çıkarıldı.

Söz konusu planlarda ilgililerin istekleri, bölgenin ihtiyaçları ve kurum görüşleri kapsamında jandarma hizmet alanına ve kapalı spor tesisi alanı ile ilgili fonksiyon değişikliğine gidilmesi kararı alındı. 

Bakanlık bu çerçevede yaptığı plan değişikliğini 3 Şubat 2022 tarihinde onayladı ve askıya çıkardı. Plan değişikliğine ilişkin açıklama raporunda söz konusu alanın Çatalca yarımadasının ortasında, Kuzey Marmara Otoyolu'nun güneyinde, Dursunköy Mahallesi'nin doğusunda  bulunduğu görüldü. Alan yaklaşık yaklaşık 96 bin 726 metrekare büyüklüğe sahip. 

 

JANDARMA KARAKOLLARI İÇİN YER TAHSİSİ İSTENDİ

Raporda, 16 Mayıs 2018 tarihli İstanbul Valiliği Jandarma Komutanlığı yazısı ile Kanal İstanbul Projesi'nin güvenliğini sağlamak ve söz konusu projeler sebebiyle bölgede nüfusun yükseleceği değerlendirilerek ortaya çıkma ihtimali olan emniyet ve asayiş olaylarını engelleme, müdahale etmek için etkin ve görünür noktalara yeni Jandarma karakollarının açılması hedefiyle yer tahsisi talep edildiğinin altı çizildi.  

Jandarma Hizmet Alanı'nın Kuzey Marmara Otoyolu'na yakın, muhtemel emniyet ve asayiş olaylarını engelleme, müdahale etmek için etkin, görünür ve erişebilirliği yüksek bir konumda planlama gerekliliğinin oluştuğu ifade edildi. 

KARAKOLUN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ

Bu amaç kapsamında ilgililerinin istekleri, kurum görüşleri ve bölgenin ihtiyaçlarına uygun şekilde “jandarma hizmet alanının” yerinde değişiklik yapıldı.

Daha önce “Teknik altyapı” fonksiyonu şeklinde tespit edilen alanın yeni fonksiyonu, “İdari hizmet-Jandarma hizmet alanı” şeklinde yapıldı. 

YENİ FONKSİYON: KAPALI SPOR TESİSİ

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; mevcut planda, “jandarma hizmet alanı, lise, park ve yol alanları”  şeklinde ifade edilen alan ise ilgili kurumlardan gelen istek ve bölge gereksinimleri dikkate alınarak iptal edildi. Bu alan, “kapalı spor tesisi” şeklinde değiştirildi. 

Raporda, Plan değişikliği ile bu bölge için daha önce tespit edilen 116 bin 141 kişilik nüfusta değişiklik olmadığı ifade edildi. 

Kapalı spor tesis alanında emsal 1 şeklinde ifade edildi. Bu alanda seyirci ve sporcuların gereksinimi doğrultusunda büfe, lokanta, pastane üniteleri inşa edilecek.

Kanal İstanbul, kentin doğal yapısını değiştirecek mi? 

Kanal İstanbul'da son dakika! İşte fizibilite raporundaki ayrıntılar...

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Adil Karaismailoğlu: Önceliğimiz Kanal İstanbul!