Kent Haberleri

Yer Bilimleri uzmanı ‘7’lik deprem riski yok’ dediği iki şehri açıkladı!

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ‘7’lik deprem riski yok’ dediği iki şehri açıkladı. 

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan 7'den büyük 2 deprem, 11 kenti etkiledi ve 53 binden fazla kişinin hayatını kaybetmesine sebep oldu. 

'Asrın felaketi' şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremlerinin ardından uzmanlardan da peş peşe deprem uyarılar gelmeye başladı. 

Son günlerde ülkemizin  dört bir yanından sık sık irili ufaklı deprem haberleri gelirken, Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, https://x.com/sismikveri resmi X sosyal medya hesabından çok konuşulacak bir paylaşım yaptı. Serkan İçelli yaptığı paylaşımda ‘7’lik deprem riski yok’ dediği iki şehri açıkladı. 

Serkan İçelli'nin paylaşımı şu şekilde:

Konya fayı üzerinde 3,6 büyüklüğünde olan deprem zararsız bir gerginlik deşarjıdır. Aynı kırık 5,5 üzeri üretme potansiyeline sahip değildir. Düzce ve Sakarya’da mikro depremler ise 1999 da yırtılmış olan Kuzey Anadolu Fayının tali kırıklarında meydana gelmektedir. Düzce merkez hariç, Sakarya ve Kocaeli'nin deprem riski ise Hendek, Akyazı, Sapanca, Kocaeli Körfezine uzanan kırık boyunca 6 büyüklüğündedir. 7’lik deprem riski yoktur. Bu segmentlerin 7 üzeri deprem üretmesi için en az 200 yılı vardır.

Peki vatandaşlar bu konu ile ilgili ne düşünüyor? İşte Serkan İçelli'nin paylaşımına gelen yorumlar…

Milli Emlak, 9 arsa ile 2 araziyi yüzde 20 indirimle satıyor! 30 bin TL'den başlayan fiyatlarla gayrimenkul fırsatı!

Kuzey Kıbrıs’ta konutların geri dönüş süresi 15.9 yıla indi!

Arsa yatırımcılarına müjde! O ilde iPhone fiyatına arsa satılıyor!