Kent Haberleri

Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli’den o şehir için 6,5 şiddetinde deprem uyarısı!

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli Adana depremi ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda  Savrun kırığının çalışması halinde 6,5’lara yakın deprem üretme kapasitesi olduğunu söyledi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan resmi bilgilere göre, Adana'da dün akşam saat 20.07’de merkez üssü Kozan ilçesi olan 5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Paylaşılan detaylara göre yerin 20,13 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem nedeniyle vatandaşlar panikle sokaklara çıktı. Söz konusu deprem  Adana  şehir merkezinde ve çevre illerde de hissedildi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada an itibarıyla olumsuz bir durumun olmadığını belirterek, geçmiş olsun dileklerini iletirken deprem uzmanlarından da açıklamalar peş peşe geldi.

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli, https://x.com/sismikveri resmi X sosyal medya hesabı üzerinden Adana depremi ile ilgili olarak yaptığı paylaşımda  Savrun kırığının çalışması halinde 6,5’lara yakın deprem üretme kapasitesi olduğunu söyledi.

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli’nin paylaşımı şu şekilde:

Savrun kırığının Güneybatısı ve Kozan fayı kuzey ucu arasında 4,9 deprem olmuştur.Aynı lokasyonda son 20 ay sürede  aynı  büyüklüğe yakın 4. depremdir.Hesaplarımıza göre Savrun kırığının çalışması halinde 6,5 lara yakın deprem üretme kapasitesi vardır .

Yalnız bugün olan depremin Savrun ile yakın ilişkisi yoktur. Savrun fayına paralel KD-GB yönlü  bağımsız  bir kırıktır . Fay mekanizmasının Çalışması durumunda 5,8 #deprem üretebilir.
Geçmiş olsun.
#Adana

Maden Teknolojisi ve Yer Bilimleri Uzmanı Serkan İçelli’nin paylaşımına şu yorumlar geldi:

 

Özellikle Salı gününe dikkat diyen İslam Memiş resmen gün gün uyardı! 

Antalya'da kiracılardan fahiş kira tepkisi: 2 milyon TL'lik kiralar 8-10 milyon TL yapılmak isteniyor! 

16 bin kırsal mahalle 2026'da emlak vergisiyle tanışacak! İstanbul ve Kocaeli’deki bazı köyler de düzenleme kapsamında!