İmar

Yerel yönetim düzenlemesinden flaş detaylar!

MYK toplantısında yerel yönetimlerde köklü değişikliklere yer verllen reform paketi masaya yatırıldı. İşte Yerel yönetim düzenlemesinden flaş detaylar...

MYK toplantısında yerel yönetimlerde köklü değişikliklerin yer aldığı reform paketi masaya yatırıldı. Sabah'tan Eda Işık'ın haberine göre, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kurul'a kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen toplantıda 30 büyükşehir dışında kalan 51 kentin bütünşehir olması amacıyla çalışma yapılmasına karar verildi.

Hazırlanan taslakta imar ve planlama, belediyeler arası görev ve yetki devrinin düzenlenmesi, belediyelerin mali yapısı ve finansman, belediyelerin teşkilat ve personel yapısı, denetim ve şeffaflık, mali ve sosyal hakların yeniden düzenlenmesi gibi başlıklar yer alıyor. Taslağa göre yatay mimaride taviz olmayacak, parsel bazlı tadilat da son bulacak.

Hazırlanan taslakta bulunan en önemli düzenlemelerden biri de imar değişiklikleriyle ilgili. İmar değişikliklerinin, değişiklik yapıldığı bölgede ilan edilmesi zorunluluğu getirilmesi planlanıyor.

Yine belediyelerin personel yapısına ilişkin kısımda gerçekleştirilecek olan düzenlemeyle belediye başkanlarının, yakınlarını işe almalarının da önüne geçilmiş olacak.

 

İmar barışı mağdurları açlık grevinde!