Kent Haberleri

'Yerinde Dönüşüm' projesi başvuruları başlıyor! İşte başvuru şartları ve tüm detayları...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 'Yerinde Dönüşüm' projesi başvurularının başlayacağı tarihi duyurdu. Peki, "Yerinde dönüşüm" projesi ne zaman başlayacak? İşte detaylar... 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 'Yerinde Dönüşüm' projesine başvuruların başlayacağı tarihi açıkladı.

 

Bu kapsamda "Yerinde Dönüşüm" projesine başvurular 17 Temmuz'da yani yarın başlıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, depremden etkilenen 11 ilde, hibe ve kredi vererek vatandaşların evlerini, iş yerlerini yerinde dönüştürmelerine destek olacaklarını belirtti.

İşte başvuru şartları ve tüm detayları...

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki 'Yerinde Dönüşüm' projesine başvurular 17 Temmuz'da başlayacağını belirtti.

Yerinde Dönüşüm ile ilgili bilgi almak isteyen vatandaşların 22 yerde açtılan Yapım ve Dönüşüm Ofislerine beklendiğine dikkat çeken Özhaseki, ayrıca vatandaşların Yerinde Dönüşüm projesine e-Devlet üzerinden başvurabileceğini ve ALO 181'den proje hakkında bilgi alabileceklerini açıkladı.

 

Proje çerçevesinde kendi evini yerinde dönüştürmek isteyen vatandaşlara desteklerin olduğunu kaydeden Özhaseki, bu projede, konut ve iş yerleri dönüşümü için hibe desteği ve kolay ödemeli kredilerin yer aldığını söyledi.

Yerinde Dönüşüm projesinin deprem bölgesinde kadim mahalle kültürünü koruyacağını aktaran Özhaseki,"Meydanları, çarşıları, kadim yapıları, tarihi silueti ve değerleriyle 11 ili yeniden ayağa kaldırıyoruz" diye belirterek, "Yeniden ihya ve inşa çalışmalarında yeni bir dönem başlıyor." değerlendirmesinde bulundu.

2 YIL GERİ ÖDEMESİZ KREDİ DESTEĞİ

Yerinde Dönüşüm projesiyle deprem bölgesinde yaraların hızla sarılacağına dikkat çeken Özhaseki, bakanlığın denetiminde yerinde dönüştürülecek konutlara 500.000 Türk Lirası, iş yerlerine 250.000 bin Türk Lirası hibe verileceğini söyledi.

 

Bu kapsamda, konutlarda 500.00 liradan 800.000 liraya, iş yerlerinde 250.000 liradan 500.000 liraya kadar iki yıl ödemesiz, 10 yıl vade ile faizsiz kredi desteği sağlanacak.

YERİNDE DÖNÜŞÜM PROJESİ BAŞVURULARI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından başlatılan "Yerinde Dönüşüm" projesinde başvurular yarın start alacak.

 

Yerinde Dönüşüm projesindeki hibe ve kredi desteğine başvurular e-Devlet üzerinden de yapılacak.

Vatandaşlar, Çağrı Merkezi ALO 181'den proje ile ilgili detaylı bilgi alırken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına ait iki gezici tır da proje hakkında bilgilendirme ve tanıtım yapmak için bölgede hizmet verecek.

TOKİ 42 şehirde 182 adet konut satıyor! Yüzde 25 peşinat, 120 ay vadeyle ev sahibi olma fırsatı! 

A101'de 4,5 kg ayçiçek yağı 139 TL'ye, 4 kg Pril deterjan 83 TL'ye, 1 kg tereyağı 149 TL'ye düştü!

Beklenen büyük Marmara depremi için ezber bozan açıklama! 6.5 büyüklüğünde risk var! Uzman isimden Kumburgaz açıklaması!