Ekonomi

Yerli ayçiçeği ve mısır çeşitleri geliştirilecek! Ayçiçek hangi borsada kaç lira? 29 Eylül 2022 fiyat listesi...

Yerli ayçiçeği ve mısır çeşitleri geliştirilecek. Peki son dakika ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada kaç lira oldu? Ayçiçek fiyatlarında son durum ne? İşte borsa borsa ayçiçek 29 Eylül 2022 fiyat listesi...  TRAKYAKA'dan konuyla ilgili gelen açıklamada, Edirne'de gerçekleştirilen ajansın Yönetim Kurulu Eylül Ayı Olağan Toplantısı'na Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdi

Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) koordinasyonuyla hazırlanan "Milli Hibrit Tohum Geliştirilmesi Güdümlü Projesi çerçevesinde yerli ayçiçeği ve mısır geliştirilip tescillenecek. 

TRAKYAKA'dan konuyla ilgili gelen açıklamada, Edirne'de gerçekleştirilen ajansın Yönetim Kurulu Eylül Ayı Olağan Toplantısı'na Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Kırklareli Valisi Birol Ekici, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve yönetim kurulu üyeleri katılım gösterdi. 

 

Mahmut Şahin, toplantıda TRAKYAKA'nın tohumculuk faaliyetleri ile ilgili yönetim kuruluna bilgi verdi. 
Daha sonra da Trakya Tohum A.Ş'nin yararlanıcısı olduğu "Milli Hibrit Tohum Geliştirilmesi Güdümlü Projesi"nin uygulama imzaları atıldı.

"Milli Hibrit Tohum Geliştirilmesi Güdümlü Projesi" çerçevesinde 8 milyon 863 bin Türk Lirası bütçe oluşturuldu ve bu bütçenin 8 milyonu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca karşılanırken, kalan yüzde 10'luk bölüm ise Trakya Tohum A.Ş. tarafından temin edilebilecek. 

 

Proje çerçevesinde Ar-Ge mühendisleri istihdam edilecek ve araştırma enstitüleri ile iş birliği kapsamındayeni ayçiçeği ve mısır çeşitleri geliştirilerek, yeni çeşitler tescil edildikten sonra Trakya Tohum A.Ş. tarafından ürettirilecek ve satışa çıkarılacak. 

Ayrıca proje kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle şirketin ihtiyacı olan araştırma geliştirme için gerekli laboratuvar donanımları, gen havuzu, biçerdöver, mibzer gibi mekanik ve teknik ekipmanların da tedariği sağlanacak. 

Peki son dakika ayçiçek fiyatı bugün hangi borsada kaç lira oldu? Ayçiçek fiyatlarında son durum ne? İşte borsa borsa ayçiçek 29 Eylül 2022 fiyat listesi...

AYÇİÇEĞİ FİYATLARI KAÇ LİRA 29 EYLÜL 2022?

TOPRAK MAHSULLERİ OFİSİ 29 EYLÜL 2022 FİYAT LİSTESİ

Ham Ayçiçeği Yağı: 25.000 lira

Ayçiçeği Tohumu: 11.000 lira

EDİRNE TİCARET BORSASI 29 EYLÜL 2022 FİYAT LİSTESİ (En Yüksek)

Ayçiçeği yağlık: 12.630 Türk Lirası 

 

BANDIRMA TİCARET BORSASI 29 EYLÜL 2022 FİYAT LİSTESİ (En Yüksek)

Ayçiçeği yağlık: 11.450 Türk Lirası

UZUNKÖPRÜ TİCARET BORSASI 29 EYLÜL 2022 FİYAT LİSTESİ (En Yüksek)

Ayçiçeği yağlık: 12.685 Türk Lirası

 

ÇORUM TİCARET BORSASI 29 EYLÜL 2022 FİYAT LİSTESİ (En Yüksek)

Ayçiçeği yağlık: 11.200 Türk Lirası

Çiftçiler düşük fiyat ve destek bekliyor! Buğday ve arpada fark ödemesi yapılacak mı? 

Buğdayda arz endişesi! Buğday, mısır ve arpa fiyatları kaç lira? 29 Eylül 2022 fiyat listesi...

TMO dev kampanyayı duyurdu! 19 üründe inanılmaz indirim! Listede ayçiçek yağı var! 29 Eylül 2022 fiyat listesi