Genel

Yerli otomobilin fabrikasının temeli Haziran'da atılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aralık ayında tanıtımı yapılan ve 2022'de yollara çıkması planlanan yerli otomobilin fabrikasında alt yapı işlemleri bitirildi, fabrikanın temelinin Haziran'da atılması planlanıyor...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Aralık ayında tanıtımı yapılan ve 2022'de yollara çıkması planlanan yerli otomobilin fabrikasında alt yapı işlemlerinde sona gelindi. 

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre; ÇED raporu ve zemin etütleri gerçekleştirilen dev askeri arazide bulunan yapılar yıkılıyor. Koronavirüs sebebiyle ertelenen temel atma törenin ise Haziran ayında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Geçen sene Aralık ayında Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde düzenlenen görkemli bir törenle görücüye çıkarılan yerli otomobilin üretileceği fabrika için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu bitirildi.

ÇED raporunun yanı sıra Gemlik'te denize sıfır bin dönüm askeri kamp arazisi üzerinde yapılacak dev tesisin zemin etütleri de gerçekleştirilirken, elektrik, su ve doğal gaz gibi gerekli olan tüm alt yapı da hazırlandı.

İLK KAZMA VURULDU

2022 yılında üretime başlanması planlanan fabrikanın inşaatının 18 ayda tamamlanması hedeflenirken heyecanla beklenen temel atma törenin ise Haziran'da yapılması planlanıyor. 

Diğer yandan "Türkiye'nin Otomobili"nin fabrikasının kuruluşuna ilişkin çalışmalar kapsamında Mart'ta gerçekleştirilmesi planlanan fakat koronavirüs salgınından dolayı ertelenen tanıtım toplantısının da Haziran'da gerekli önlemler çerçevesinde yapılması planlanıyor. 

Temel atma öncesi 1 milyon metrekarelik dev arazide çalışmalar hızla devam ediyor.

yenisafak.com'un bölgeden edindiği bilgilere göre; askeri kamp arazisi üzerinde bulunan yapıların yıkımlarına başlanırken, fabrika inşaatı için gerekli olan işlemlere de yürütülüyor.

Yerli otomobilin fabrikasının kurulması için süreç hızlandı!

Yerli otomobil fabrikası için ÇED süreci başladı!