Kent Haberleri

Yerli otomobilin üretileceği fabrika arazisinde inceleme yapıldı! 

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun 2022 yılında yerli otomobili üreteceği Bursa'daki fabrika arazisinde incelemelerde bulunuldu. 

Gemlik Askeri Hara bölgesi'nde, Garnizon Komutanı ve Gemlik Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Albay Sacit Sabuncu, askeri bölgeye gelen Bursa Valisi Yakup Canpolat, İlçe Kaymakamı Yaşar Dönmez, AK Parti Bursa milletvekilleri Efkan Ala, Zafer Işık, Refik Özen ve Emine Yavuz Gözgeç ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'a yerli otomobilin üretileceği fabrikanın arazisi hakkında bilgi verdi. 

Anadolu Ajans'ından Kazım Bulut'un haberine göre, konuyla ilgili açıklama yapan Zafer Işık, Türkiye'nin otomobilinin üretileceği alanda incelemelerde bulunduklarını söyledi. Bazı çevrelerin söz konusu alanda zeytin kesileceği iddialarında bulunduğunu söyleyen Işık, "Fabrikanın yapılacağı alan, boş ve kısmen sazlıkların bulunduğu çorak bir bölge. Bölgede hiçbir ağaç bulunmuyor.'' diye konuştu. 

Işık, fabrikanın yapılacağı alan ile ilgili plan düzenlemelerinin ilgili bakanlıklarca yürütüleceğini, sürecin başladığını ve takibin Bakanlıkça yapılacağını da ifade etti.