Kent Haberleri

Yerli ray kullanılarak yapılan Ankara-Sivas Hızlı tren hattı yarın açılıyor!

Yarın, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun açıklamasına göre, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde bir yolculuk gerçekleştirilecek. Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetleri döneminde demiryollarının tekrar öncelikli bir sektör haline geldiğini vurguladı

Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasıyla ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara YHT Garı'nda yaptığı açıklamada, projenin ülke için büyük ve önemli olduğunu söyledi.

Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetleri döneminde demiryollarının tekrar öncelikli bir sektör haline geldiğini vurguladı. Ayrıca, demir yolu uzunluğunun, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasıyla birlikte 13.896 kilometreye yükselteceklerini ve hızlı tren hat uzunluğunu 2.228 kilometreye çıkaracaklarını belirtti. Bakan ayrıca, demiryolu seferberliğiyle birlikte yeni bir dönemin başlatıldığını da sözlerine ekledi.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nın tamamlanmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Türkiye için önemli bir proje gerçekleştirdiklerini vurguladı. Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetleri döneminde demiryolu sektörünün yeniden öncelikli bir sektör haline geldiğini belirtti. Demiryolu hatlarının uzunluğunun 13 bin 896 kilometreye yükseltildiğini ve hızlı tren hat uzunluğunun 2 bin 228 kilometreye ulaştığını ifade etti. Bakan Karaismailoğlu, projenin Kırıkkale, Yozgat ve Sivas gibi illerimizi hızlı tren ağına dahil ederek yaklaşık 1 milyon 400 bin vatandaşımızın hızlı trenle seyahat etme imkanına kavuşacağını belirtti. Ayrıca Ankara-Sivas hattı, İstanbul başta olmak üzere Konya, Eskişehir ve diğer illerimizden gelen yolculara hizmet verecek ve toplam 20 ilde, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 52'sine hızlı tren hizmeti sunulacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'nda yerli ray kullanılarak yapılan 1676 kilometre ray döşeme işleminin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca projenin içinde 49 tünel, 49 viyadük ve 138 kilometrelik beton yol bulunuyor. Bakan ayrıca, Türkiye'nin en yüksek ayağa sahip demir yolu viyadüğünü Elmadağ'da inşa ettiklerini ve Sivas'ta yerli buz önleme ve buz çözme tesisi yaptıklarını belirtti. Toplam 3593 kilometre hızlı tren hattı yapım çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Karaismailoğlu, gelecekte demir yollarının ülke ekonomisi ve refahına katkıda bulunmaya devam edeceğini söyledi. Ayrıca, Adana 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Zigana Tüneli'nin açılışı için törenlerin planlandığını duyurdu.

Halkbank'tan son dakika müjdesi! Tam 41 bin 350 TL promosyon ödeyecek! Böylesi görülmedi, rekor seviye!
Malatya'da depremler sonucu ağır hasar gören bina çöktü!
Akbank hesabı olanlar hacilen bakın! Bu şartı yerine getirenlere 1000 TL para verilecek!