Sektörel

Yeşil Bina Sertifikasyon Sistemi eğitim seminerleri devam ediyor!

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteği ve Eyüp Belediyesi liderliğinde sürdürülen “Yeşil Bina Sertifikasyon Sisteminin Kurulması” projesi kapsamında düzenlenen eğitim seminerleri devam ediyor

Ülke genelinde, özellikle konutlarda enerji verimliliğini arttırmaya yönelik çalışmaları tanıtmak ve toplum geneline yaymak amacıyla sürdürülen eğitim programları,  enerji kimlik belgesi uzmanlığı, enerji yöneticisi eğitimi, yenilenebilir enerji yönetimi başlıkları altında,başta yerel yönetimlerde görev alan konunun ilgili uzmanlarının katılımıyla devam ediyor. Uzman eğitimlerinin yanı sıra Eyüp halkına yönelik,4 gün olarak gerçekleştirilmesi planlanan, enerji verimliliği konusunda farkındalığın artırılması ve binalarda enerji tasarrufunu sağlayıcı önlemlerin kavranmasını amaçlayan ücretsiz seminerlerin uygulamalı olarak düzenlenmesi hedeflenmektedir.


Eğitimlere tüm kamu kuruluşları davetli…


Ruhsat alacak binaların sahip olması gereken enerji kimlik belgesi ve mevzuatı hakkında bilgilendirilmenin hedeflendiği “Enerji Kimlik Belgesi Uzmanlığı”; enerji ve çevre mevzuatını, enerji yöneticisinin yükümlülüklerini, verimlilik arttırıcı projelerin hazırlanması ve uygulamada kullanılan cihazların ve ölçüm ekipmanlarının teorik ve pratik bilgisinin verildiği “Enerji Yöneticisi Eğitimi”; yenilenebilir ve temiz enerji kaynakları hakkında farkındalığın arttırılması, rüzgar, güneş ve jeotermal enerji kaynaklarının kullanımı ve uygulamalarını teorik olarak ele alındığı “Yenilenebilir Enerji Yönetimi” eğitim programlarına, kamu kuruluşlarında görev alan tüm mimar ve mühendislerin katılımının sağlanmasıamaçlanmaktadır.


“Eğitim programları için şu ana kadar almış olduğumuz geri dönüşler yarını daha umutlu kılıyor…”

Projenin başlangıcından günümüze, projenin çıkış noktası olan yeşil bina ve sertifikasyon sistemi konusunda azımsanamayacak bir yol kat edildiğini belirten Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu; “Geçtiğimiz ay, Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde görev alan akademisyenlerin eğitiminde Yenilenebilir Enerji Sistemleri Yönetimi konulu eğitimimizi gerçekleştirdik. Eğitimlere yalnızca kendi belediyemizde görev alan uzmanları değil diğer kamu kuruluşlarını da davet ettik. Açıkça gördük ki, eğitim programları için şu ana kadar almış olduğumuz geri dönüşler yarını daha umutlu kılıyor.Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Arnavutköy, Bağcılar, Bahçeşehir, Başakşehir Bayrampaşa, Beyoğlu, Esenler,  Güngören,  Küçükçekmece ve Zeytinburnu Belediyelerinden eğitim programımıza uzmanlar katılmıştır. Belediyelerden bire bir katılımın dışında İBB Tarihi Çevre Koruma Müdürlüğü, İETT Genel Müdürlüğü, İtfaiye Daire Başkanlığı ve İETT Edirnekapı Garajı da yine programa katılanlar arasında.


Amacımız başta Eyüp ilçesi olmak üzere genişleyerek İstanbul’un çevresel sürdürülebilirliğine ve küresel rekabet edebilirliğine katkıda bulunmak ve bu bilincin ülke geneline yayılmasını sağlamaktır. Bu doğrultuda eğitim programlarımıza tüm kamu kuruluşlarını davet ediyoruz. Bugün toplamda 62 kamu çalışanı enerji yöneticiliği eğitimlerine katıldı, yarın bu sayıyı daha da yükseltmiş olacağız. Yalnızca bu yapıların inşasında görev alan mimar ve mühendisler değil bu yapıları birer yaşam alanına çeviren vatandaşımıza yönelik de seminerler düzenleyeceğiz. Bu bilinç, toplum tabanına yayılabildiği zaman nesilden nesile aktarılabilen bir olgu halini alır. Bugün çalışmaların daha çok başındayız. Esas, yetiştirmiş olduğumuz uzmanların çalışmaları oluşup olgunlaştığında yaşadığımız çevreye, insanlarımıza ve tabii ülkemize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş ve bunun haklı gururunu yaşamış olacağız.”