27 / 04 / 2024

Yeşil Enerji'den Kargı Barajı için ön yeterlilik çağırısı!

Yeşil Enerji'den Kargı Barajı için ön yeterlilik çağırısı!

Akel Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Çorum Kızılırmak üzerine yaptırmayı planladığı Kargı Hidro Elektrik Santrali Projesi inşaat işleri için ön yeterlilik çağrısı yaptı



Yeşil Enerji iştiraki olan Akel Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Çorum ilinde Kızılırmak üzerine yaptırmayı planladığı Kargı Hidro Elektrik Santrali Projesi inşaat işleri için yeterli tecrübeye sahip firmaları ön yeterlilik başvurusunda bulunmaya davet etti.

633 MW kurulu güce sahip beş adet hidroelektrik santrali lisansına sahip bulunan Yeşil Enerji Yeşil Enerji'nin %95 hissesi Norveç Ticaret ve Endüstri Bakanlığı'na ait olan Statkraft AŞ'ye, %5 hissesi ise Global Yatırım Holding'e ait. Yeşil Enerj yaptığı açıklamada ön yeterliliği baraj ve santral yapımı ile tünel yapımı olarak iki grupta topladı.
 
Baraj ve Santral Binası
Su alma yapısı, baraj gövdesi ve dolu savak yapısı, santral binası ve bunlara ilave olarak yapılacak gerekli ulaşım yolları inşaat işleri. Bu kapsamda 13 metre yüksekliğinde ve yaklaşık 500 bin metreküplük toprak dolgu baraj, yer üstü santral binası, yaklaşık 850 bin metreküp kazı ve 38 bin metreküp beton işi öngörülmektedir. Ayrıca ana ekipmanlar dışındaki ekipmanlar ve demir imalat işleri: kapaklar, HVAC vb. işlerde bu gruba dâhil olacaktır.

Tünel
Tamamen beton kaplamalı olan kısımda 8 buçuk metre çapa ve yaklaşık 100 metrekare kesit alnına sahip, 11.5 km uzunluğunda beton kaplamalı enerji tüneli. Tünelin del - patlat metodu ile toplam uzunlukları 2-3 km olan 2-3 ulaşım tünelinden kazılması öngörülmekte.

TBM metodu ile verilecek alternatif teklifler özel olarak dikkate alınacaktır.
Bu gruptaki işler ulaşım ve kontrol tünel girişlerini, cebri boru ve vana odası işlerini de kapsamaktadır.
Firmalar yukarıda belirtilen iş gruplarının her biri için veya tamamı için ön - yeterlilik başvurusunda bulunabilirler.
Tüm başvurular Akel Elektrik Ön-Yeterlilik Daveti 0101 referans numarası ile yapılmalıdır.
Ön - Yeterlilik Davet Mektubu [email protected] e-posta adresinden talep edilebilir. Başvuruların konusu "IFPO. #0101 Kargı Hidro Elektrik Santrali Projesi (Kargı) Ön-Yeterlilik Teklifi" olmalıdır. Başvurularda firma açık adresi, ilgili kişinin ismi, telefon numarası ve e-posta adresi belirtilmesi gerekmektedir. Ön yeterlilik davet mektubu, başvuruda belirtilen e-posta adresine gönderilecektir.
Son başvuru tarihi 22 Şubat 2010 saat 16:00 dır.
Akel Elektrik Üretim San.ve Tic. A.Ş. Co/Yeşil Enerji Üretim San.ve Tic. A.Ş.
Kempinski Astoria İşmerkezi A-blok kat 11 Büyükdere Caddesi no. 127 34394 Esentepe-Şişli, İstanbul, Türkiye

Hüseyin Belibağlı/emlakkulisi.com


Geri Dön