Eğitim

"Yeşil Ev" Türkiye'de çevreci elçiler arıyor

Tüm dünyada enerji verimliliği konusunda çözümler geliştiren Philips, Türkiye'de de bu yöndeki çalışmalarını sürdürüyor

Philips, 2007'den bu yana yürüttüğü bilinçlendirme projesi `Hedef: Küresel Aydınlanma' hareketine şimdi de Elektrik İşleri Etüt İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (EİE) desteğiyle devam ediyor. `Yeşil Ev' projesi kapsamında tüm Türkiye'yi gezecek olan Philips, herkesi `Yeşil Elçi' olmaya davet ediyor. `Yeşil Ev'i ziyaret edenlere evlerinde nasıl enerji tasarrufu yapabilecekleri anlatılıyor.

Yeni nesil alışveriş merkezi ödülü

Küresel ısınma dünya için KORKUNÇ BİR TEHDİT

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. İklim değişikliğinin kötü gidişatına dikkat çeken Ban, `Dünyayı baştan sona etkileyen ekonomik ve mali çalkantı, artık eski kalkınma modellerini yenilememiz, yeşil ve temiz kalkınma dönemine geçiş yapmamız gerektiğini açıkça ortaya koyuyor' dedi. Kopenhag'da aralık ayında yapılacak çevre görüşmelerinden mutlaka sonuç alınması gerektiğini vurgulayan Ban `hükümetlere iklim değişikliği konusunda hep birlikte baskı yapmalıyız' ifadelerini kullandı.

`Gezegenimiz Yardım Bekliyor' temalı Dünya Çevre Günü'nde, üzerine düşeni yapması için herkesin harekete geçirilmesi amaçlanıyor. BM Genel Sekreteri Ban şu önerilerde bulunuyor:

Işıkları söndürün.

Toplu taşım araçlarını kullanın.

Geri dönüşüme katkıda bulunun.

Ağaç dikin.

Şirketleri çevreye olan etkilerinden dolayı sorumlu tutun.

Ve hükümetinizi Kopenhag'da anlaşmaya varmaya çağırın.


Yeşil dostu bankaya ISO sertifikası

Daha yaşanabilir bir dünyanın, ancak çevre ve iklim değişikliği konusunda atılacak sorumlu adımlarla mümkün olduğuna inanan Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (TSKB), 1980'li yıllardan bu yana `çevre ve sürdürülebilir kalkınma' konusuna gündeminin ilk sıralarında yer veriyor. 2005'te Çevre Yönetim Sistemi ekibi kuran TSKB, 2007 başında ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi'ni alarak, bu sertifikaya sahip ilk Türk bankası oldu.

Star