28 / 06 / 2024

Yeşil GYO Innovia 4'te kat irtifakı kurulduktan sonra inşaat devam edecek: 2 yılda teslim edilecek!

Yeşil GYO Innovia 4'te kat irtifakı kurulduktan sonra inşaat devam edecek: 2 yılda teslim edilecek!

Yeşil GYO Innovia 4 projesi ile ilgili son dakika gelişmelerini paylaştı. İşte şirketten yapılan o açıklama... 



Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2024 yılı 1. çeyrek dönemine ilişkin faaliyet raporu, finansal rapor ve sorumluluk beyanını yayımladı. Yeşil GYO, faaliyet raporunda yıl sonu itibari ile geçici süre ile ara vermiş olduğu Innovia-4 projesine ilişkin bilgilere yer verdi. 

Buna göre, Yeşil GYO Innovia 4 projesinde hali hazırda inşaatı yapılmış olan bloklarda tamamlanma oranı yüzde 70 olarak, tüm projeye göre tamamlanma oranı yüzde 50 olarak belirtildi. 

Yeşil GYO Innovia 4'e başlayabilmek için Kat irtifakı kurulma sürecine girildiği, kat irtifakı kurulma sürecinde arsa sahiplerinden vekaletlerin alındığı belirtildi. 

Yeşil GYO Innovia 4 te kat irtifakı kurulduktan sonra inşaat devam edecek: 2 yılda teslim edilecek!

2945 ada 72 parselde yer alan Innovıa 4 projesine ait Esenyurt Belediyesine müracaat ettiğimiz kat irtifakı işlemlerine istinaden proje kontrolleri , pay , payda hesap kontrolleri tüm bağımsız bölümlerine dağılımı mühürlenmesi ve ilgili raportör tarafından imzalanması tamamlandı ve Esenyurt Tapu Müdürlüğüne üst yazı yazıldı. 

Yeşil GYO'dan yapılan açıklamada; ilgili raportörün imar müdürlüğü şefi, imar müdürü tarafından imzalandığına ve başlan onayına sunulduğuna dikkat çekildi ve "Onay işleminden sonra tapu müdürlüğüne başvuru yapılıp işlem sonuçlandırılacak olup kat irtifakı kurulum işlemleri tamamlanacaktır. Akabinde geçici süre ile ara vermiş olduğumuz Innovia-4 projesinin kalan imalatına başlanacaktır. Projenin başlamasından itibaren projenin 2 yıl içerisinde bitirilmesi hedeflenmektedir" denildi. 

Yeşil GYO Innovia 4 te kat irtifakı kurulduktan sonra inşaat devam edecek: 2 yılda teslim edilecek!

Yeşil GYO, 31 Mart 2024 tarihinde sona eren dönemde 1 milyar 61 milyon 455 bin 471 TL'lik satış hasılatı elde etti. Faaliyet raporunda yer alan bilgilere göre, şirketin özkaynakları 11 milyar 403 milyon 592 bin 322 TL oldu. 

Şirket, son olarak yaptığı açıklamasında ermaye artışından elde edilecek fonun kullanım alanlarını ve rakamlarını duyurmuştu. İşte o dağılım: 

1. Innovia-4 Proje İmalatı: 285 milyon Türk Lirası  

2. İştirak sermaye artışı (Zincir Yapı): 15 milyon 501 bin 443 Türk Lirası  

3. Alacak davaları: 50 milyon Türk Lirası  

4. Finansal borçlar: 70 milyon Türk Lirası 


Yeşil GYO'dan Innovia 4 açıklaması: Sermaye artışının 285 milyon TL'si proje için kullanılacak!

Özak GYO'dan yılın ilk 3 ayında 384.3 milyon TL'lik konut ve ofis satışı! 

İBB, Emlak Konut GYO-THY Arnavutköy projesi için düğmeye basıyor! İBB ve bakanlık arasında ikinci raunt başlıyor!


Geri Dön