27 / 04 / 2024

Yeşil GYO'dan Innovia 4 açıklaması: Sermaye artışının 285 milyon TL'si proje için kullanılacak!

Yeşil GYO'dan Innovia 4 açıklaması: Sermaye artışının 285 milyon TL'si proje için kullanılacak!

Yeşil GYO, sermaye artışından elde edilecek fonun kullanım yerlerini tek tek açıkladı. Innovia-4 projesi ile ilgili de açıklama yapıldı. İşte ayrıntılar...



Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) sermaye artışından elde edilecek fonun kullanımına ilişkin raporunu yayınladı. 

Yeşil GYO, sermaye artışından elde edilecek fonun kullanım alanlarını ve rakamlarını açıkladı. İşte o alanlar ve kullanılacak tutarlar: 

1. Innovia-4 Proje İmalatı: 285 milyon TL 

2. İştirak sermaye artışı (Zincir Yapı): 15 milyon 501 bin 443 TL 

3. Alacak davaları: 50 milyon TL 

4. Finansal borçlar: 70 milyon TL 

Yeşil GYO dan Innovia 4 açıklaması: Sermaye artışının 285 milyon TL si proje için kullanılacak!

Yeşil GYO Innovia 4 projesinde geçici süre ile ara verilmişti. Proje, 117 bin 487,75 metrekare yüzölçümlü, 770 bin 432,44 metrekare inşaat alanında hayata geçiriliyor. İstanbul ili, Esenyurt ilçesi 2945 ada 72 parsel üzerinde yükselen projede, 6 bin 653 adet konut, 175 ticari ünite olmak üzere toplam 6828 bağımsız bölüm bulunuyor. 

Innovia 4 projesinde 8 adet ticari blok, 18 adet konut bloğu yer alıyor. Projenin genel İnşaat seviyesi tüm blokların ortalamasına göre tamamlanma aşaması yüzde 50 seviyesinde, inşaatı yapılan bloklardaki ilerleme seviyesi yüzde 70 civarında. 

Esenyurt Bölgesi’nde yer alan tüm inşaat yapımlarını etkileyen ve şirket insiyatifinde olmayan öngörülemeyecek nitelikteki imar plan iptali nedeniyle 4. Etap projesinin inşaatı uzunca bir süre durdu. Bölgede Yeşil GYO'nun başvuruları ile imar uygulamasına ilişkin Esenyurt Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nce Innovia-4 projesinin de bulunduğu adada imar uygulama süreci ne başlanıldı. 

Yeşil GYO dan Innovia 4 açıklaması: Sermaye artışının 285 milyon TL si proje için kullanılacak!

Yeşil GYO'nun başvuruları sonuçta imar uygulama süreci tamamlandı ve Innovia-4 projesine ilişkin ruhsat yenilemesi gerçekleşti. İnşaatın başlama sürecine ilişkin kat irtifakı kurulma aşamasına geçildi. Bu doğrultuda arsa sahiplerinden vekaletnameler alınmaya başlandı ve sürecin zorlu aşaması geride kalmış oldu. 

İnşaatın başlaması adına bedelli sermaye artışından gelmesi beklenen yaklaşık 470 milyon TL’nin yüzde 60'lık kısmına denk olan 285 milyon TL'nin projede kullanılması planlanıyor. 

Yeşil GYO'dan yapılan açıklamada "Geçici süre ile ara verilmiş olan Innovia-4 projesine ilişkin bugün itibari ile inşaata başlama sürecinde son aşamaya gelindi" denildi. 

Rams Denizkent Bayramoğlu'nda yüzde 30 peşin 30 ay vade imkanı!

Karatay Sedir Park Konut Kooperatifi kuraları çekildi! Karatay Sedir Park kura sonuçları sorgulama ekranı!

CHP'den barınma krizine çözüm: Sosyal konut üretilmeli, çalışanlar için kira payı verilmeli!


Geri Dön