29 / 04 / 2024

Yeşil GYO'nun kurumsal alandaki derecesi yükseldi!

Yeşil GYO'nun kurumsal alandaki derecesi yükseldi!

Yeşil GYO'nun kurumsal derecelendirme alanındaki notu yükseltildi. Kurumun 2010 yılında 8.27 olarak kayıtlara geçen 'kurumsal yönetim derecelendirme notu' şu an itibariyle 8.56 oldu



Yeşil GYO'nun kurumsal derecelendirme alanındaki notu yükseltildi. Kurumun 2010 yılında 8.27 olarak kayıtlara geçen 'kurumsal yönetim derecelendirme notu' şu an itibariyle 8.56. Derecelendirme, IMKB'de 31 Ağustos 2007'den itibaren 'kurumsal yönetim ilkeleri'ni uygulayan şirketlerin dahil olduğu 'kurumsal yönetim endeksi' doğrultusunda yapılıyor. Ve halen endeste 32 şirket bulunuyor.
GYO'lar arasında ilk kurumsal derecelendirme yaptıran şirket olduklarını belirten Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya, bunun iyi bir gösterge olduğuna dikkat çekti. Gökkaya, “8.56 'lik not, şirketin kurumsal yönetim ilkelerine verdiği önemi, bunu sürekli ve dinamik bir süreç olarak yürütmedeki istikrarı sağladığını göstermektedir ” diye konuştu.

Not yükselişinin gerçekleştirilen iyileştirmelerin de bir göstergesi olduğuna dikkat çeken Gökkaya, “Mevcut derecelendirme notunu yükselten Yeşil GYO, önümüzdeki üç yıl içinde ilk üç GYO arasına girme hedefine emin adımlarla ilerlediğini de gösteriyor ” diye konuştu.


Geri Dön