28 / 04 / 2024

Yeşil İnşaat ile Y&Y GYO birleşti

Yeşil İnşaat ile Y&Y GYO birleşti

Y VE Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.şž. ve 3 etaptan oluşan 13 bin konutluk Beylikdüzü'ndeki Innovia projesini yapan Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.şž. ile birleşti  



Her iki şirket faaliyetlerine Y ve Y GYO çatısı altında devam edecek. şžirketten yapılan açıklamada alınan kararla birleşme nedeniyle şirketin sermayesinin de 24 milyon 151 bin 319 TL'den 235 milyon 115 bin 706 TL'ye çıkarıldığı kaydedildi.
Sabah

Basında yer alan diğer haberler:
˜Yeşil"ler tek çatı altına toplanıyor
Y ve Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.şž. ve Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama Tic. A.şž. birleşti. Bundan sonra her iki şirketin faaliyetlerine Y ve Y GYO çatısı altında devam edeceğini duyuruldu.
Kurum tarafından yapılan açıklamada 30 Aralık 2010 tarihinde gerçekleşen olağanüstü genel kurulda birleşme kararı alındığı bilgisine yer verildi. Y&Y GYO A.şž. Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Işık Gökkaya 30 Haziran tarihinde mevcut tüm aktif ve pasifleri ile Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme ve Pazarlama"nın Yeşil İnşaat Yapı Düzenleme"ye devrolduğuna dikkat çekerek birleşme nedeniyle şirket sermayesinin arttığını belirtti.
çıkarılmış sermayenin 24 milyon 151 bin 319 TL"den 235 milyon 115 bin 706 TL"ye çıktığını dile getiren Gökkaya, œBu yolla birleşme oranı yüzde 10 ve değiştirme oranı yüzde 8438,57548 olarak belirlendi. İki grup şirketinin birleşmesinden doğacak sinerji ve mevcut profesyonel yönetim kadrolarının yönlendirmesiyle birleşme sonrasında hem etkinlik, hem de karlılık açısından Türkiye"nin lider GYO"ları arasına girmeyi hedefliyoruz şeklinde konuştu.

 


Geri Dön