Kent Haberleri

Yeşilköy sahiline prefabrik büfe yapıldı!

Yeşilköy Rıhtım Caddesi 355 adadaki yeşil alana 16 Haziran Salı gecesi yaklaşık 20 metrekarelik prefabrik büfe konuldu.

O yerlerden biri de İstanbul’un Yeşilköy sahili… İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) yetki alanında olan Yeşilköy sahilinde yeşil alanların oranı her geçen gün azalıyor. Vatandaşların eylemleriyle sıkça gündeme gelen sahilde bu kez ‘büfekondu’ krizi yaşandı.


SABAH SAHİLE GELENLER ŞOKE OLDU


Yeşilköy Rıhtım Caddesi 355 adadaki yeşil alana 16 Haziran Salı gecesi yaklaşık 20 metrekarelik prefabrik büfe konuldu. Sahile 1 gecede prefabrik bina yapıldığını gören vatandaşlar duruma isyan etti, durumu Bakırköy Belediyesi zabıtasına bildirdi. Büfenin yetkilisi Yunus K., zabıtaya yeşil alanı İBB Emlak Müdürlüğü’nden 20 metrekare prefabrik büfe+ 380 metrekare de çay bahçesi olarak kiraladığına dair belgelerini gösterdi. Vatandaşlar, buna tepki gösterdi.


ATAMAN: YEŞİLLİK BIRAKMAYACAKLAR


İBB ve Bakırköy Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Nadir Ataman ise konuyu İBB gündemine taşıdı. Nadir Ataman, “Bir taraftan ormanlar yok ediliyor, diğer taraftan denizler dolgularla dolduruluyor, kalan bir avuç yeşil alanda da böyle işletmelere izin veriliyor. Her yerde olduğu gibi Yeşilköy’de de yeşillik bırakmayacaklar” dedi.


BİR GECEDE BÜFE YAPTILAR


Yeşilköy sahilindeki bu prefabrik büfe bir gecede yapıldı. Sabah da çay bahçesi olarak hizmet vermeye başladı. İBB yönetiminin tüm sahilde bu tarz yerleri yaygınlaştırabileceğine dikkat çeken CHP’li Nadir Ataman, “Burası İBB’nin yetkisinde. Şikayette bulunduk ama herhangi bir işlem yapılmadı. Konunun takipçisi olacağız” dedi.


Sözcü