25 / 11 / 2024

Yeşilköy'e havuzlu kavşak yapılıyor!

Yeşilköy'e havuzlu kavşak yapılıyor!

Trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafik ışıklarında yoğunluk oluşmaması için Yeşilköy'e havuzlu kavşak yapılıyor




İstanbul Büyükşehir Belediyesi “kesintisiz trafik” projesiyle Atatürk Havalimanı Kavşağı’nı çok kısa sürede tamamlayarak hizmete almıştı. 7 Kilometreye 7 Köprü ile Havaalanı Sahil Yolu (Kennedy Cad), D-100 Karayolu, TEM ve şehir içi bağlantısı kesintisiz sağlanmıştı. Çevre düzenlemesi ve ulaşım rahatlığı vatandaşların büyük beğenisini kazanmıştı.

Havaalanının şehir içi bağlantısı ise Yeşilköy havuzlu kavşak ile yapılıyor. Kavşakta, trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafik ışıklarında yoğunluk oluşuyor,  ulaşım aksıyordu. Projeyle transit yol haline getirilecek olan kavşakta; inşaat çalışmaları bittikten sonra, araçlar kesişmeden istedikleri yöne gidebilecekler.
İnşaat tamamlandığında Florya – Sirkeci yolu, transit geçen araçlar için kavşak altına alınacak. Yan yollar ile katılım ve ayrılma şeritleri tasarlanarak, kavşağın mevcut durumda sağladığı tüm bağlantı kolları ise korunmuş olacak.
Kavşak çalışması tamamlandıktan sonra yolun üstü yine park olarak değerlendirilecek.

Kavşak çalışmalarını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş başlatacak ve proje hakkında bilgi verecek.

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler...

Florya’dan Sirkeci’ye kesintisiz ulaşım 

Havalimanı kavşağı ardından bugün tanıtımı yapılacak Yeşilköy Havuzlu Kavşağı’nın 3,5 ay sonra tamamlanması planlanıyor. Proje Sirkeci’den Florya’ya sahil yolunu transit hale getirecek

Trafik bu kentin en önemli sorunlarının başında geliyor. Durum böyle olunca yerel yönetimler de kaynaklarının büyük bölümünü yol için harcıyor. Büyükşehir Belediyesi de son 6 yılda ulaşıma büyük kaynaklar harcadı. 231 kavşak ve yol projesi hazırlandı, bu projelerden 209’u tamamlandı. ‘Kesintisiz Trafik Projesi’ kapsamında düzenlenen ve tanıtım toplantısı bugün yapılacak olan Yeşilköy Havuzlu Kavşağı da Sirkeci-Florya ve Florya-Sirkeci istikametinde sahil yolunu transit hale getirecek.

Yeşilköy Havuzlu Kavşağı Florya-Sirkeci sahil yolu ile Atatürk Havalimanı ve Yeşilköy bağlantılarının kesiştiği noktada yer alıyor. 16 milyar 265 bin TL’ye mal olacak kavşağın tanıtım toplantısı ise bugün saat 15.00’te Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından yapılacak. Havuzlu kavşağın 30 Kasım 2010’da tamamlanması öngörülüyor.

HAVALİMANINA IŞIKSIZ ULAŞIM

Trafik sorununa çözüm bulmak için kentin pek çok noktasına önemli kavşaklar inşa edildi. Büyükşehir ile Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Devlet Hava Meydanları İşletmesi arasında yapılan protokolle Atatürk Havaalanı’na yapılan kavşak bir yılda tamamlandı. Açılışı henüz yapılmayan ancak fiilen kullanılan kavşak, havaalanı ve fuar alanlarına ulaşmak için üç-beş trafik ışığına takılan sürücülerin kesintisiz ulaşımını sağlıyor. İnşaat süresince 24’ü mühendis 250 kişinin     24 saat esasına göre çalıştığı kavşak ‘7 Kilometreye 7 Köprü’ projesi ile Havaalanı Sahil Yolu, D-100 Karayolu, TEM otoyoluna ve şehir içi kesintisiz bağlantıyı sağladı.

İSTOÇ RAHATLADI

İkitelli-İSTOÇ bölgesinde plansız yapılanmanın ortaya çıkardığı trafik sorunu için de 4 köprülü kavşak ve 1 dere yolu düzenlemesi yapıldı. Mahmutbey Batı Kavşağı’ndan TEM’e ilave bağlantı sağlayan proje, İSTOÇ-Başakşehir-Organize Sanayi Kavşak ve yol düzenlemeleri kapsamında üç kavşak 2006, Galvano Kavşağı ise 2007’de tamamlandı.

PİSTLER UZATILIYOR

DHMİ kontrollündeki Hangar İnşaatı ve 06-24 Pisti Uzatma İnşaatı çalışmaları da devam ediyor. Atatürk Havalimanı’nın 2006 yılı rakamlarıyla yıllık 259 bin olan uçak trafiği sayısının, ilave pistlerin hizmete girmesiyle birlikte 2011 yılında 270 bin 500 rakamına ulaşması bekleniyor. 

En büyük meydan Çağlayan’a

İİSTANBUL’UN önemli merkezlerine ilişkin yapılan en önemli düzenleme, yayalaştırma projelerine ilişkin oldu. Sultanahmet Yayalaştırma Projesi kapsamıda 7 Haziran 2010’da Sultanahmet ve Ayasofya meydanlarını araç trafiğine kapatan Büyükşehir, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar neticesinde, her iki meydanı da yayalaştırdı. 

310 ARAÇLIK OTOPARK

Yayalaştırma projesi kapsamında Bab-ı Hümayun Caddesi, Tevfikhane Sokak, Kutlugün Sokak, Seyit Hasan Sokak, Utangaç Sokak, Dalbastı Sokak, Kabasakal Caddesi, Atmeydanı Caddesi, Ticarethane Sokak ve Yerebatan Caddesi araç trafiğine kapatılarak yürüyüş ve turistik alan haline getirildi. Turist otobüsleri için Cankurtaran deniz fenerinin bulunduğu alanda 160 araçlık; Sultanahmet Camii karşısı Dalbastı Sokak, Çemberlitaş Atik Ali Camii arkası ve Sahil Kennedy Caddesi Küçükayasofya çıkışı benzin istasyonunun yanında ise 150 araçlık otopark kuruldu. 

TRAFİK YERİN ALTINA İNİYOR

Taksim, Sultanahmet, Kadıköy’den sonra İstanbul’un yeni ve en büyük meydanı Çağlayan’da olacak. Çağlayan Kavşağı’nın trafiği de yerin altına indirilecek. 13 bin metrekare altgeçit imalatı yapılacak, altgeçit uzunlukları 700 metre olacak. Çağlayan Kavşağı, iki katlı bir kavşak haline getirilerek, trafik yerin altına alınacak. 22 bin metrekarelik yayalaştırılmış alana sahip bir meydan haline gelecek olan Çağlayan, Adliye’nin açılışına yetiştirilecek ve inşaat başladıktan sonra yaklaşık 4 ayda tamamlanacak. 

TRAFİK EDS İLE DAHA KONTROLLÜ

İstanbul genelinde yaygınlaştırdığı Elektronik Denetleme Sistemi teknolojisi, kırmızı ışık ve emniyet şeridi ihlallerini büyük ölçüde azalttı. 2007’de uygulanmaya başlanan EDS kamera sistemi ile kırmızı ışık ihlallerini tespit etmek için 115, emniyet şeridi ihlallerini ve tramvay yolu ihlallerini tespit etmek için ise 28 nokta olmak üzere 143 noktaya EDS kamera sistemi yerleştirildi. EDS ile trafik ihlallerini yüzde 90 oranında azalldı. 

3 yılda 804 bin ihlal

12 Nisan 2007 ve 30 Haziran 2010 tarihleri arasında 903 bin 369 ihlal için 99 milyon 871 bin 23 TL ceza uygulandı. EDS kapsamında kesilen cezalar arasında belirtilen tarihler arasında kırmızı ışık ihlali yapan 703 bin 858 kişiye 86 milyon 485 bin 915 TL ceza kesildi. Emniyet şeridini ihlal eden 120 bin 747 kişiye ise; 8 milyon 512  bin 390 TL ceza uygulandı. EDS’ye yakalanan 68 bin 898 kişiye ise tramvay yolunu ihlal nedeniyle 4 milyon 261 bin 232 TL ceza kesildi. 

3 bin 958 adet MOBESE

İstanbul’un bin 140 noktasına 3 bin 958 MOBESE kamerası yerleştirildi. 7 ana caddeye yerleştirilen sitemi daha da yaygınlaştırmayı hedefleyen Büyükşehir, tespit edilen ihlalleri fotoğraflarla birlikte Emniyet’e gönderiyor. Büyükşehir, önümüzdeki günlerde mobil EDS uygulamasını da hayata geçirmeye hazırlanıyor. 
Star-Gül Çelikkol


Geri Dön