29 / 04 / 2024

Yeşilyurt Apartmanı davasında müteahhidin çocukları dinlendi!

Yeşilyurt Apartmanı davasında müteahhidin çocukları dinlendi!

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği 17 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı davası sürüyor. Çöken binanın müteahhidi Hikmet Yeşilyurt'un çocukları Mustafa Yeşilyurt ve Helim Yeşilyurt tanık olarak dinlendi.



Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği 17 kişinin de yaralandığı 3 sanıklı çöken Yeşilyurt Apartmanı davası sürüyor. Çöken binanın müteahhitlerinden Hikmet Yeşilyurt'un çocukları Mustafa Yeşilyurt ve Helim Yeşilyurt tanık olarak dinlendiler. Binada bulunan zemin ve bodrum kattaki dükkanların kendisi ve kardeşi Helim Yeşilyurt'ın mirası olduğunu belirten Mustafa Yeşilyurt, "Bina çöktüğü gün ben bodrum katında boya badana işi yapıyordum. Üst kattan çatırtı sesleri gelince hızlı adımlarla çıktım. Geri dönüp baktıktan sonra bina yıkılmıştı. 10-15 saniye farkla kurtulduk" şeklinde konuştu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen dava sonucunda tutuksuz yargılanan sanıklar Uğur Mısırlıoğlu ve Arzu Baran ile sanık ve müştekilerin avukatları katılım gösterdi. Davanın firari sanığı Suzan Çayır'ın celse arasında ifadeleri alınarak tutuksuz yargılanmak amacıyla serbest bırakıldı.

FİRARİ SANIĞIN CELSE ARASI ALINAN İFADESİNİN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

Binanın projesini gerçekleştiren mimar Suzan Çayır, verdiği ifade de çöken binanın mimari proje tasarımcısı olduğunu söyledi. Çayır, "Benim proje müellefi olarak binanın yanına giderek yapım aşamasında projeye uygun mu değil mi? Büyük yapılmış mı yapılmamış mı? Kontrol yükümlülüğüm yoktur. İmar Kanunu'na göre mimari tasarım müellefinin binanın yapımından, büyütülmesinden, aykırılıktan sorumlu olmam mümkün değildir" dedi. Binanın yapımına yönelik bir sorumluluğunun olmadığını söyleyen Çayır, "Suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi ve tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum" diye konuştu.

'BEL KEMİĞİM KIRILDI 52 PARÇA OLDU'

Müşteki sıfatı olarak dinlenen Adem Alemdar, çöken binada 7. katta oturduğunu, binada çökmeden bir gece önce sarsıntı oluştuğunu belirtti. Alemdar, "Pencereden dışarıya bakıyordum. Kızımın okuldan gelmesini bekliyordum. Kızım binaya girdi. Zeminin bir anda yukarıya doğru sıçradığını gördüm. Bina bir anda göçtü. Bel kemiğim kırıldı ve 52 parça oldu. Eşim olay sonucunda vefat etti. Kızım asansörden yaralanmadan çıktı" ifadelerini kullandı.

MÜTEAHHİDİN İKİ OĞLU TANIK OLARAK DİNLENDİ

Binanın yapımını üstlenen müteahhit Hikmet Yeşilyurt'un çocukları Mustafa Yeşilyurt ve Helim Yeşilyurt tanık olarak dinlendi. Binadaki zemin ve bodrum kattaki dükkanların kendisi ve kardeşi Helim Yeşilyurt'a miras kaldığını sözlerine ekleyen Mustafa Yeşilyurt, "Bina çöktüğü gün ben bodrum katında boya badana işi yapıyordum. Üst kattan çatırtı sesleri gelince hızlı adımlarla çıktım. Geri dönüp baktıktan sonra bina yıkılmıştı. 10-15 saniye farkla kurtuldum" şeklinde konuştu. Mustafa Yeşilyurt, depo olarak kullanılan bodrum katta kolonlar kesildiği iddialarına kabul etmedi. Helim Yeşilyurt'un da yaptığı ifade de, binanın babası tarafından inşa edildiğini, yapım süreciyle ilgili bilgisi olmadığını kaydetti.

Mahkeme, sanıkların kusur oranlarının tespit edilmesi amacıyla bir önceki celse istenen bilirkişi raporunun beklenmesine karar verip duruşmayı erteledi.

Çöken Kartal Yeşilyurt Apartmanı davasında tahliye!


Geri Dön