Kent Haberleri

Yetim aylığında son dakika! Bunu ispatlayan yetim aylığı alabilecek! Hemen bakın! 

Boşandığı eşiyle yaşamadığını kanıtlayan kadın yetim aylığı almaya devam edebilecek. İşte konu ile ilgili o son dakika gelişmeleri... A, 2011 yılında eşinden ayrılınca babası üzerinden yetim aylığı almaya başladı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde yaşayan 51 yaşındaki davacı M.A, 2011 yılında eşinden ayrılınca babası üzerinden yetim aylığı almaya başladı. 

SGK ise bir süre sonra M.A'nın eski eşiyle yaşadığını gerekçe gösterdi ve maaşının kesilmesine ilişkin karar verdi. 

Ayrıca yasal faiziyle ödenmek üzere 20 bin 569 Türk Lirası tutarında da borç bildirimi yapıldı. 

Yetim aylığında son dakika! Bunu ispatlayan yetim aylığı alabilecek! Hemen bakın! 

Beraber yaşadığı ileri sürülen eski eşinin o dönemde bir süre cezaevinde olduğunu iddia eden kadın, ilgili belgeleri sunarak kararın düzeltilmesi talebinde bulundu. Fakat SGK tarafından bu başvuruya olumsuz yanıt verildi. 

M.A. bunun ardından, yetim aylığının yeniden bağlanması ve borcun iptal edilmesi için konuyu yargıya taşıdı. 

Mahkeme, SGK tarafından alınan kararı iptal etti 

Dosyayı inceleyen Aydın 2. İş Mahkemesi, SGK tarafından verilen kararın iptaline ve yetim aylığının kadına tekrar bağlanmasına hükmetti. 

Kararda, M.A. ve eski eşinin 2008 senesinde evlendikleri ve 2011'de de boşandıkları ifade edildi. SGK'nin inceleme döneminin 2011-2016 yılları arasını kapsadığına dikkat çekilen kararda, "Denetmen raporu inceleme dönemi olan 2011-2016 arasında, davacı ve eski eşinin oy kullanılsın veya kullanılmasın bu aralıktaki tüm seçimlerde bildirdikleri adreslerin farklı oldukları tespit edilmiştir. Operatör ve abonelik kayıtları da 2011 yılının ardından tarafların belirttikleri adreslerin birbiriyle uyuşmadığı görülmüştür" ifadelerine yer verildi. 

Emniyet araştırmalarında tarafların bir arada yaşadıkları ile ilgili tespit yapılamadığının altı çizilen mahkeme kararında, "Davacı ve eski eşinin birlikte yaşadıklarını gösterir herhangi bir emareye rastlanılmamıştır. Eski eşin yalnızca arada çocukları görmek amacıyla ikamete geldiği, arada apartmanda gördüğü, ayrıca nüfus adres, seçmen ve operatör kayıtları ile elektrik ve su aboneliklerine göre de tarafların farklı adreslerde kayıtlarının olduğu anlaşıldığı için bu durum tarafların beraber yaşamadığına ilişkin karine oluşturdu" denildi. 

M.A'nın avukatı Ersan Karatekin de konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Avucak Ersan Karatekin, açıklamasında, müvekkilinin çalışmadığı için babası üzerinden yetim aylığı aldığına dikkat çekti. 

Eski eşin müşterek çocuklarını görmek için eve ziyarete gelmesinin hayatın olağan akışına uygun olduğunun da altını çizen Avukat Karatekin, açıklamasında bu durumun birlikte yaşadıklarına ilişkin kanıt teşkil etmeyeceğini belirtti. 

Karatekin, konu ile ilgili açıklamasını "Tek gelir kaynağı bu yetim aylığı olan ve haksız yere gerçek olmayan bir nedenle iptal edilen, hatta sağlanan ödemeler kendisinden borç olarak alınan müvekkil, dava lehine sonuçlanınca çok sevindi" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

İslam Memiş bastıra bastıra uyardı: Gram altın yatırımcısı kesinlikle bunu yapsın!

Kamudaki işçilerin zam pazarlığında tarih verildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan, kamu işçilerinin zammını o tarihte açıklayacak

Asgari ücrete ara zam ne zaman gelecek? Çalışanları buz kestiren haber! Asgari ücret zammında son dakika! 

Borsada alım zamanı mı? Hangi sektörlerde yükseliş potansiyeli yüksek? İşte uzmanından öneriler…