Altın & Gümüş

Yıl sonu için olay dolar tahmini! Faiz kararı sonra dengeler değişti

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası acil bir şekilde video çekerek dolarla ilgili yıl sonu tahmini yaptı. Geçer'in sene sonu dolar tahminini duyanlar ne yapacağını şaşırdı. İşte tüm detaylar...Merkez Bankası politika faizini 150 baz puan indirerek, faiz oranını 10,5'ten 9'a indirerek tek haneye düşürdü

Merkez Bankası Para Piyasaları Kurulu'nun toplantısında yine faiz indirimi kararı geldi. Merkez Bankası politika faizini 150 baz puan indirerek, faiz oranını 10,5'ten 9'a indirerek tek haneye düşürdü.

SELÇUK GEÇER, DOLAR İÇİN ARALIK AYINI İŞARET ETTİ

Faiz kararının ardından ünlü ekonomist Selçuk Geçer kamerasının karşısına geçti. Şahsi Youtube kanalında konuşuna Geçer, dolar kuru ile ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı ve aralık ayını işaret etti. Selçuk Geçer, doların aralık ayında ve yılın ilk çeyreğinde ne olacağını açıkladı.

"ARALIK AYININ SONUNA DOĞRU 23 LİRANIN ÜZERİNE BİR DOLAR KURU GÖRECEĞİZ"

Selçuk Geçer şunları söyledi:

"Doların bu seviyelerde kalması doların yükselmeyeceği anlamına gelmiyor. Sadece politika faizinin indirilmesinin bir etkisinin olmayacağını söylüyorum.  Çok yüksek ihtimal aralık ayının sonuna doğru biz 23 liranın üzerinde bir dolar kuru göreceğiz."

"2023'ÜN İLK ÇEYREĞİNDE ÇOK SERT DOLAR HAREKETLERİ GÖRMEYE BAŞLARIZ"

"İyi ihtimalle, kötü ihtimalle olursa ise bir kırılma yaşanabilir. Aralık sonunda da doları baskılamaya devam ederlerse bütün eldeki avuçlardaki cephaneyi kullanarak. O zaman da şöyle bir şeyle karşılaşırız. Önümüzdeki dönemin ilk çeyreğinde çok sert dolar hareketleri görmeye başlarız."

"BU İŞ SEÇİMLERE KADAR DAYANMAZ"

"Bu iş seçimlere kadar dayanmaz, bunun altını özellikle çözmek istiyorum. Beklediğimiz oldu 150 baz puan faiz indirimi oldu. Faizler yüzde 9 seviyesine indirildi."