10 / 05 / 2024

Yılbaşı rezervasyonları yüzde 50'yi geçti!

Yılbaşı rezervasyonları yüzde 50'yi geçti!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, yılbaşında otellerdeki rezervasyonun yüzde 50 'den fazlasının dolduğunu söyledi. Yılbaşı tarihine yaklaştıkça talebin daha da artması bekleniyor.



Ulusoy, yılbaşında seyahat acentaları kanalıyla tatile çıkacak vatandaşların paket tur satın aldıklarında, seyahat sigortasını yapmaları gerektiğini, bunun yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlattı. Ulusoy, yılbaşı rezervasyonlarına gelen taleplerin yavaş yavaş artmaya başladığını belirterek, şöyle devam etti: "Şu ana kadar toplam kapasitenin yüzde 50'yi aşkın kısmı satılmış durumda. Yılbaşı tarihine yaklaştıkça talebin daha da artmasını bekliyoruz. Yılbaşı turlarında fiyatlar, gidilecek destinasyona, konaklanacak otele ve yılbaşı konser etkinliklerine göre değişiklik gösteriyor. 


Yılbaşında tatile çıkacak olan bir kişinin 4 gecelik paket tur programı için ödemesi gereken ücret 800 liradan başlayıp 5 bin liraya kadar çıkabilir. Fiyat skalası, lüks paketlerde daha yüksek seviyelere de çıkabilmektedir." 

Yurt Gazetesi


Geri Dön