Ekonomi

Yılbaşı yaklaşırken aman dikkat! Uzmanlar yılbaşı tuzağına karşı uyardı!

Yılbaşına yani 2023 yılına artık sayılı günler kala vatandaşları uzmanlar uyardı. İşte detaylar.Bu kampanyalar dolandırıcıların da iştahını kabartıyor

Yılbaşı için harekete geçen markalar, tüketicilerin ilgisini çekmek için "sürpriz indirimler", "ikincisi bedava" şeklinde vatandaşların dikkatini çeken kampanyalar düzenliyor. Bu kampanyalar dolandırıcıların da iştahını kabartıyor.

 

İşte haberin detayları…

Yılbaşı için yapılan bu göz alıcı kampanyalar sadece tüketicileri değil aynı zamanda dolandırıcıların da dikkatinden kaçmıyor. Dolandırıcılar, özellikle e-ticaret alışverişlerinde tüketicileri ağlarına düşürmeyi, kimlik ve banka bilgilerini ele geçirerek, kendi hesaplarına para gönderiyor. Bilişim uzmanları ve tüketici derneklerinin temsilcileri de tüketicilerin, online alışveriş yaparken daha dikkatli olmaları ve mağduriyet yaşamamaları adına uyarılarda bulunuyor.

DÜŞÜK FİYAT OYUNUNA ÖZELLİKLE DİKKAT EDİN!

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Levent Küçük, yılbaşı olmasından dolayı hediyelik eşya ve konaklama, seyahat gibi hizmetlere taleplerin bir hayli arttığını, mal ve hizmet alışverişlerinde yoğunluk olduğunu, bu dönemde bilhassa internet üzerinden yapılan alışverişlerde artış görüldüğünü söyledi. Artan fiyatlar nedeniyle tüketicilerin, daha uygun rakamla mal ve hizmet satan işletmeleri tercih ettiğini aktaran Küçük, kötü niyetli bazı satıcılara yönelik bilhassa da internet üzerinden yapılan alışverişlerde daha dikkatli olmak gerektiğini kaydetti.

Küçük, mal ve hizmet fiyatlarını düşük göstererek tüketicilerin ilgisini bu yöne çeken, sonrasında düşük kaliteli ya da farklı ürün gönderen firmalara rastladıklarını dile getirerek, "Tüketicilerimiz internet üzerinden alışveriş yaparken kurumsal firmaları tercih ederek düşük fiyat oyununa gelmemelidir" dedi.

"TÜKETİCİNİN CAYMA VE KARGO ÜCRETİ ÖDEMEDEN İADE ETME HAKKI VAR"

Levent Küçük, internet üzerinden yapılan alışverişlerde, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gereğince 14 gün içinde cayma hakkı bulunduğunu belirterek "Mevcut yasal düzenlemeler dahilinde cayma hakkının kullanılması halinde tüketicilerin kargo ücreti ödeme mecburiyeti yoktur" diye konuştu.

Ürün iadelerinde kargo ücreti ödenmemesi gerektiğini dile getiren Küçüki, Tüketiciler, kargo ücreti talep eden firmalara dair Ticaret Bakanlığına şikayette bulunabilirler. 30 bin TL'ye kadar olan maddi zararlarının tazmini için tüketici hakem heyetlerine de başvuru yapabilir" ifadelerine yer verdi.

MHRS randevularında bir kez bile bunu yapan yandı! Hastane randevu sisteminde yeni dönem resmen başladı!

Milyonların gözü 3 aylık toplu parada! 3,750 TL için hesaplarınızı kontrol edin! İşte detaylar!

Uzman isim açıkladı! İstanbul için deprem tarihi verildi! İşte detaylar!