17 / 05 / 2024

Yıldıray Sapan: Turizm Ticaret Odaları kurulmalı!

Yıldıray Sapan: Turizm Ticaret Odaları kurulmalı!

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Türkiye ekonomisinin en önemli dinamikleri arasında yer alan turizm sektörüne yönelik acil düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi ve Turizm Ticaret Odaları kurulmalı dedi..



Sapan, bu anlamda öncelikle Turizm Ticaret Odalarının kurulmasını önerdi Muğla ve Antalya sahillerine artık yeni konaklama tesisi yapılmamasını talep ederken bunun tam tersi gelişmeler olmaktadır. Plansız, programsız yatak artışı yüzünden bir yandan çevreye zarar verilirken, diğer taraftan fiyatlar düşmekte, sektör kısır döngüye girmektedir. Böyle giderse yaşanacak kara tablo bellidir. Sahilleri betona boğan irili ufaklı birçok tesis iflas edecek, birçoğu yabancıların eline geçecek, bazıları da işlevini tamamen yitirecek, sadece yarattıkları kirli görüntüleri ile sektöre zarar vereceklerdir" diye konuştu. 


Turizm odaları önerisi CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, turizm sektörünün sorunlarının çözümü için önerilerde de bulundu. Türkiye'ye en fazla turistin geldiği ülkelerin başında gelen Rusya'daki ekonomik krize dikkat çeken Sapan, bu tür olası kayıplara karşı hükümetin "Kriz Masası" kurup sektörle el ele vermesini istedi. Sektörün içinde bulunduğu yapısal sorunların aşılması için yasal düzenlemeler gerektiğini belirten Sapan, "Turizm sektörü, bu alandaki tek resmi kuruluş olan TURSAB'ın çatısı altında yönetilememektedir. Bu yüzden sektöre yönelik yeni düzenlemelere gidilmelidir. Seyahat acentalarının yanı sıra konaklama, ulaşım, rehber ve diğer paydaşların yer alacağı daha geniş kapsamlı yeni bir çatı örgütü kurulmalı, bunun için yasal düzenleme yapılmalıdır. Ayrıca ticaret odaları örgütsel yapısı turizme adapte edilerek. Turizm Ticaret Odası oluşturulmalıdır. Turizm Ticaret Odaları başta Antalya olmak üzere turizm merkezleri ve genişleyerek tüm illerde faaliyete sokulmalıdır" dedi. 


CHP Antalya Milletvekili Sapan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde partisi adına Kültür ve Turizm Bakanlığı bütçesi hakkında yaptığı konuşmada sektörün içinde bulunduğu sıkıntıları dile getirdi. Türk turizminin en büyük şansızlığının Kültür ve Turizm Bakanlığı koltuğunda sektörle ilgisi olmayan bir kişinin oturması olduğunu ifade eden Sapan. "Bakan Ömer Çelik, ısrarla Türk turizminin başkenti sayılan Antalya'ya uğramıyor. 

Turizmcilerle bir araya gelip sektörün sorunlarını yerinde inceleme gereği duymuyor. Sektöre uzak duran, ilgisiz birinin bakanlık koltuğunu işgal ediyor olması Türk turizmi için büyük bir talihsizlik olmuştur" dedi. 

Turizme master planı Yıldıray Sapan. Türkiye'nin gerçek anlamda bir turizm master planının bulunmamasının ciddi bir sorun olduğunu söyledi. 

Antalya Körfez



Geri Dön