İhale

Yıldırım Belediyesi 12 taksitle KDV'den muaf 7 depo satacak! 

Bursa İli Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım'da yer alan yedi adet depoyu satışa çıkardı. Satış ihalesi 13 Nisan 2023 tarihinde yapılacak. Satışa çıkarılan depoların alanları 519 metrekare ile 1


Bursa İli Yıldırım Belediye Başkanlığı, Bursa Yıldırım'da yer alan yedi adet depo için satış ihalesi düzenliyor.

Satışa çıkarılan depoların alanları 519 metrekare ile 1.336 metrekare arasında değişiyor.

Satış bedellerinin 8 milyon 823 bin TL ile 22 milyon 712 bin TL arasında değiştiği depoların geçici teminat bedelleri ise 264 bin 690 TL ile 681 bin 360 TL arasında değişiyor. 

KDV'den muaf olarak satışa çıkarılan depoların satış ihalesi 13 Nisan 2023 tarihinde yapılacak. Ayrıca söz konusu deporlar için 12 ay taksit imkanı da sunuluyor. 

7 ADET DEPO SATILACAKTIR
Bursa İli Yıldırım Belediye Başkanlığından:

İhaleler, Encümen Toplantı Salonunda 13.04.2022 Perşembe günü yapılacak olup 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre kapalı teklif usulü ile yapılacaktır. 3065 sayılı Kanunun 17/4-p maddesi gereği taşınmaz satışları, KDV’den istisnadır. Taşınmazların yeri Bursa İli, Yıldırım İlçesi, Samanlı Mahalle, 3543 ada 150 sayılı parselde B Bloktadır. Belediyelerin Arsa, Konut Ve İşyeri Üretimi, Tahsisi, Kiralaması Ve Satışına Dair Genel Yönetmeliğinin “Konut ve işyeri satışı” başlıklı 15. maddesinin (d) bendi uyarınca ihale günü;
alıcı çıkmaması halinde, yeniden ihaleye çıkarılmaksızın belirlenmiş olan fiyat üzerinden satış yapmaya Belediye Encümeni yetkilidir. Satışa sunulup da satılmayan depoların fiyatları, her yıl günün şartlarına göre yeniden belirlenecektir.
Yönetmelikteki aynı maddenin (f) bendi uyarınca ödeme planı; satış bedelinin %50’si peşinat olarak alındıktan sonra kalan miktar, 12 ayı geçmeyecek şekilde eşit taksitte ödenecektir. Bu bent kapsamında yapılan taksitli satışlar için Belediye Meclisince yıllık %9 (veya aylık %0,75) vade farkı uygulanacaktır.
Borcun zamanında ödenmemesi halinde sözleşme hükümlerine göre hareket edilecektir. Depoların satışında banka kredisi ve diğer finansman araçlarından yararlanılabilir. Satış bedelinin tamamı ödenmeden tapuda ferağı verilmez


-İhaleye katılabilmek için aşağıdaki belgelerin, ihale tarih ve saatine kadar Destek Hizmetleri Müdürlüğü İhale Birimine kapalı zarf içinde teslim edilmesi ve Yıldırım Belediyesine borcu olmaması gerekmektedir.
1- Gerçek kişiler için; e-Devlet'ten alınmış Yerleşim Yeri (İkametgah) Belgesi
2- Gerçek kişiler için; T. C. kimlik kartının ibrazı
3- Temsil durumunda noterden onaylı vekaletname ile vekile ait T. C. kimlik kartının ibrazı
4- Tüzel kişiliğe ait faaliyet belgesi
5- Tüzel kişi adına teklif verene ait yetki belgesi
6- 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’na uygun olan Geçici Teminat
7- Yabancı isteklilerin Türkiye’de tebligat yerini gösteren belge
8- Teklif Mektubu

TOKİ Ankara 2023 projesi için yeni tarih resmen belli oldu! 212 konutluk yeni projeyi sakın kaçırmayın!

O ilde 21 bin 900 metrekarelik arazi satılıyor! İhalesi 11 Nisan'da! 

Milli Emlak'tan 24 bin 500 TL'ye arazi fırsatı! Bu tarihi sakın kaçırmayın!