29 / 04 / 2024

Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ndeki çalışmalar sürüyor!

Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'ndeki çalışmalar sürüyor!

Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin ilk etabının tamamlanması için yoğun çaba gösterildiğini, gelecek yıl bölgede kayak yapılmasının hedeflendiğini belirtti...



Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nde mekanik tesislerin kurulması için gerekli olan  makaralar, yurt dışından tırlarla getirilerek bölgeye ulaştırılıyor.


Sivas'ta kış turizmini canlandıracak Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin en önemli ayağını oluşturan teleski-telesiyej kurulum çalışmalarına ise önümüzdeki günlerde başlanacaği bildirildi.


Vali Zübeyir Kemelek, bölgenin yakın zamanda kış sporları açısından cazibe merkezine dönüşeceğini belirtti. Yıldız Dağı’nda enerji nakil hattı, yol ve inşaat çalışmalarının devam ettiğini aktaran Kemelek, bu çalışmalarda 3 ayrı ekipte 100 kişinin görev aldığını ifade etti.


Yıldız Dağı’nda mekanik tesislerin kurulması için ilgili firma tarafından makara ve direk taşıyan 15 tırın bölgeye ulaştırıldığını belirten Kemelek, önümüzdeki günlerde yaklaşık 80 tırın daha bölgeye malzeme getireceğini bildirdi.


Hummalı bir çalışmanın yürütüldüğü Yıldız Dağı'nda tırlardaki direk ve makaraların vinç yardımıyla kontrollü şekilde indirildiğini aktaran Kemelek, şunları kaydetti:


"Sivas'ın en önemli projelerinden biri olan Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi'nin ilk etabının tamamlanması için yoğun bir çaba gösteriliyor. İnşallah 2014 yılında bu bölgede kaymaya başlayacağız."


 

AA


Geri Dön