29 / 04 / 2024

Yıldız Dağı Turizm Merkezi kamulaştırma çalışmaları başladı!

Yıldız Dağı Turizm Merkezi kamulaştırma çalışmaları başladı!

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi Kamulaştırma çalışmaları kapsamında köylülerle görüşmeye giden Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan'ın aracı kara saplandı



 Sivas'ta yapılması planlanan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi Projesi kapsamındaki kamulaştırma çalışmaları sürüyor. 

     Bu kapsamda, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, projenin yapılacağı Yakupoğlan beldesinde incelemelerde bulundu. Ayhan, projenin uygulanacağı bölgedeki arazi sahipleriyle, Yakupoğlan Belediye Başkanı Dursun Karataş'ın makam odasında görüştü. 

     Kamulaştırma çalışmalarında nasıl bir yol izleneceği hakkında bilgi veren Ayhan, önümüzdeki hafta vatandaşlarla gruplar halinde masaya oturacaklarını söyledi. 

     Projenin en temel noktasının kamulaştırma olduğunu dile getiren Ayhan, ''Projelerimizde mülkiyet sorununun olmaması bizim için çok önemlidir. İnşallah 2013 yılı sonunda bu bölgenin bir kısmını hizmete açmayı istiyoruz. 2014'te de tamamını hizmete açacağız. Ödenek sorunumuz yoktur. Bu bölge turizm bölgesi olunca sadece kış sporlarıyla değil yaz sporlarıyla da yoğun bir şekilde gündem olacaktır. Doğa sporları, su sporları, yaz eğitim kampları olmak üzere hem yazın hem de kışın bu bölgedeki insanlarımıza ciddi istihdam sağlayacaktır. İlerleyen yıllarda bu bölge adeta bir cazibe merkezi olacak'' diye konuştu. 

     

     -Ayhan'ın aracı kara saplandı- 

     

     Salih Ayhan, daha sonra tesislerin yapılacağı Yıldız Dağı'nda incelemelerde bulundu. 

     İncelemelerin ardından dönüşe geçen Ayhan'ın makam aracı kara saplandı. Ayhan ve beraberindekiler, aracı iterek hareket ettirmeye çalıştı ancak başarılı olamadı. 

     Araç, daha sonra zincirle bir iş makinesine bağlanıp çekilerek bulunduğu yerden çıkarıldı. 

     İncelemelere Gençlik ve Spor İl Müdürü Salim Kılıç ile Kayak İl Temsilcisi Nazif Ekinci de katıldı. 

     AA


Geri Dön