28 / 04 / 2024

Yıldız Dağı'nda tesis alanlarının proje çalışmalarına başlandı!

Yıldız Dağı'nda tesis alanlarının proje çalışmalarına başlandı!

Sivas İl Özel İdaresi, geçtiğimiz yıl temeli atılan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezine yapılması planlanan tesis alanlarının proje çalışmalarına başladı. Kayak merkezinin eksiksiz tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor...




Sivas İl Özel İdaresi, geçtiğimiz yıl temeli atılan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezine yapılması planlanan tesis alanlarının proje çalışmalarına başladı.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, beraberinde Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Müdürü Göksel Yerlikaya, İmar Kentsel İyileştirme Müdürü Emrullah Toprak ve teknik personelle birlikte kayak tesisinde incelemelerde bulunarak, bölgede yapılacak tesis alanlarının yer tespitini yaptı.


İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ayhan, Sivas’ta kış turizmine katkı sağlamak amacıyla yapımına başlanan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi’nde çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi.


Makara ve direklerin kurulumlarının yapıldığı bölgede tesis alanlarının yapılması için incelemede bulunduklarını belirten Ayhan, söz konusu alanda aile sağlığı merkezi, jandarma karakolu, tesis yönetim binası, günü birlik tesisleri, kanalizasyon, içme suyu altyapısı ve otel yapılacağını kaydetti.


Gerekli olan altyapı ve yardım tesisi çalışmalarına kısa süre içinde başlanacağını aktaran Ayhan, ” Kurumumuz ilimizde çok önemli bir projeyi hayata geçiriyor. Kış turizmi açısından hem ilimize hem de bölge halkına kazandıracağımız Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi önümüzdeki yıl kış aylarında faaliyete geçecek. ”dedi.


İl Özel İdaresi olarak 2014 yılı iş sezonunu yoğun geçireceklerinin altını çizen Ayhan, ”Kurumumuz her alanda başarılı çalışmalara imza atıyor. İnşallah Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi de tüm yönleriyle eksiksiz tamamlanarak ilimiz halkının hizmetine sunulacak” diye konuştu.



Ordu Yorum


Geri Dön