29 / 04 / 2024

Yıldız Entegre laminant parke ve MDF'de hedef büyüttü!

Yıldız Entegre laminant parke ve MDF'de hedef büyüttü!

Laminant parke, MDF, kapı paneli ve tutkal üretimi yapan Yıldız Entegre, Mersin'de 100 milyon Euro yatırımla kurduğu yeni fabrikasında tedarikçilerle birlikte 2 bin kişiye istihdam sağlayacak. şžirket, alanında Ortadoğu'nun üssü olmayı hedefliyor



Bu yatırımla birlikte 1 milyon 50 bin metreküp olan MDF üretim kapasitesini 1,4 milyon metreküpe çıkaracak olan şirket, alanında Ortadoğu'nun üssü olmayı hedefliyor.

Fabrikanın temel atma töreninde konuşan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, son 8 yılda özel sektörün önünü açmak için ciddi gayret sarf ettiklerini söyledi.

Ekonomik ve siyasi istikrara vurgu yapan Ergün, 'Türkiye'de kimse artık tersine gitmiyor, herkes Mersin'e geliyor. Bu, Türkiye'nin geleceğinin ne kadar parlak olduğu gösteriyor.' diye konuştu. Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Yıldız ise, '225 bin metrekarelik alana sahip Mersin'deki tesisimizde günde 1.500 metreküp MDF üretilecek. Fabrika bünyesinde ayrıca MDF lam, emprenyeli kağıt, parke ve üre formadehit tutkalı üretimi gerçekleştirmeyi de planlıyoruz.' dedi.

ZAMAN


Geri Dön