Yılın girişimcisi BayDöner oldu!
‘Yılın Girişimcisi’ yarışmasında BayDöner’in kurucuları Levent Yılmaz ve Feridun Tuncer, birinci seçildi. BayDöner, haziranda Monte Carlo’ daki 'Dünyada Yılın Girişimcisi' yarışmasında Türkiye’ yi temsil edecek...
HÜRRİYET’in EY ile birlikte gerçekleştirdiği ‘Yılın Girişimcisi’ yarışmasında BayDöner’in kurucuları Levent Yılmaz ve Feridun Tuncer, birinci seçildi.
BayDöner, haziranda Monte Carlo’daki ‘Dünyada Yılın Girişimcisi yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek. Jüri Başkanı Hanzade Doğan Boyner, “Türkiye’de bir girişimci ruh olduğu artık uluslararası platformlarda da dikkat çekiyor” diye konuştu.
HÜRRİYET’in EY (Ernst & Young) ile birlikte Türkiye’de bu yıl 9’uncusunu düzenlediği ‘Yılın Girişimcisi’ yarışmasında ‘BayDöner’in kurucuları Levent Yılmaz ve Feridun Tuncer birinci oldu. CNN Türk ve Endeavor’ın katkılarıyla gerçekleşen yarışmanın ödül töreni, önceki gece Çırağan Sarayı’nda yapıldı. Kazananın son dakikaya kadar açıklanmadığı görkemli gecede, finale kalan tüm girişicimlerin heyecanı dikkat çekti. Birinciliği göğüsleyen BayDöner’in kurucularının yanı sıra diğer finalistler, Bürotime Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Tosunoğlu, Doğuş Çay Yönetim Kurulu Başkan Vekili Alpaslan Karakan, Logo Yazılım Yönetim Kurulu Başkanı M. Tuğrul Tekbulut ve Özsüt Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Urlulu’nun da katıldıkları törene, Türkiye’nin sahip olduğu ‘girişimci ruh’, damgasını vurdu.
TÜRKİYE’DE YÜZDE 66
Yarışma jürisinin başkanı ve Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hanzade Doğan Boyner, konuşmasında Türkiye’deki girişimci ruhun artık tüm dünyada dikkat çektiğini, ancak asıl önemli olanın bu ruhun harekete geçirilmesi olduğunu vurguladı. 9 yıldır yapılan Yılın Girişimcisi yarışmasında ve hemen her platformda, girişimcilik ve ekonomik kalkınma arasındaki yakın ilişkiyi vurguladıklarını kaydeden Hanzade Doğan Boyner, şöyle devam etti: “Bundan sonra da buna devam edeceğiz. Euro Barometre’nin yaptığı girişimcilik araştırmasında ABD’de katılımcıların yüzde 61’i kendi işini kurmak istediğini belirtiyor. Bu oran Avrupa Birliği’nde (AB) yüzde 50’nin altında. Türkiye’de ise, 3 bin kişinin katıldığı aynı araştırmada kendi işini kurmak isteyenlerin oranı yüzde 66. Bu çok önemli bir rakam. Buradan tüm kesimlere girişimciliğin her yönüyle desteklenmesi için çağrıda bulunmak istiyorum. Hürriyet ve CNN Türk olarak bu yarışmaya verdiğimiz destek girişcimliğe bir değer olarak duygumuz saygıyı ve ekonomik kalkınmaya olan katkısına inancımızı gösteriyor.”
2023 HEDEFLERİ İÇİN ŞART
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık da, İstanbul Valisi Avni Mutlu ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katıldığı törende, hiçbir başarının tesadüf olmadığını, bugün başarıyı yakalamış bütün ekonomilerin hikayelerinin altında disiplinli ve çok çalışmanın olduğunu ifade etti. Başarı için sadece parlak fikir ve cesaretin yetmediğini aynı zamanda doğru ve stratejik adımların atılması gerektiğini belirten Işık, “Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşması noktasında bilim ve teknoloji ile girişimciliği olmazsa olmaz olarak görüyoruz. Bu nedenle girişimciliğin desteklenmesi için önemli adımlar attık. Fikri olanın artık devlet yanındadır. Her noktada, fikirden ürüne, üründen pazarlamaya, pazarlamadan satışa kadar her aşamada çok büyük oranda hibe olmak üzere destekliyoruz” diye konuştu.
SANAYİ BAKANI FİKRİ IŞIK
19 milyar dolar üreten girişimciler arıyoruz
BİRKAÇ gün önce 19 milyar dolar gibi rekor bir fiyata Facebook’a satılan WhatsApp’a da değinen Fikri Işık şunları söyledi: “Facebook, WhatsApp’ı yaklaşık 19 milyar dolara satın almış. Bir yazılım. Milyarlarca dolar sermaye yatırılarak elde edilmiş bir gelir değil. Çok kompleks bir yazılım da değil. 50 tane girişimci 19 milyar dolarlık bir değer üretti. Biz de Türkiye’de 19 milyar dolar değer üreten girişimcileri arıyoruz... Bizde bir laf vardır, ‘Çocuğun hasta olmasına üzülmüyorum da huyu değişiyor’. Her kriz dönemi de bizim girişimcilik ruhumuza darbe vuruyor. Krizlerin üstesinde bir şekilde geliyoruz ama bu süreçte girişimcilerimiz büyük darbeler alıyor.”
HANZADE DOĞAN BOYNER
Türkiye’nin yatırım potansiyelini gösteriyor
HÜRRİYET ve EY işbirliğinde düzenlenen yarışma kapsamında tüm başvuru sahiplerini ve finalistlerin girişimcilik öykülerini dinlediklerini ve şirketlerini yakından inceleme fırsatı bulduklarını kaydeden Hanzade Doğan Boyner, “Tüm girişimcilerimizin risk aldıklarını, çok çalıştıklarını ve yaratıcılıklarını harekete geçirdiklerini gördük. Bunun için hepsini tebrik ediyorum. Yarışmanın birincisi Türkiye’yi Monte Carlo’da temsil edecek. Monte Carlo’daki yarışma dünya çapında girişimcilerin rekabet ettiği büyük bir platform. Türkiye’nin bu platformda temsil edilmesi çok önemli. Çünkü tüm dünyaya Türkiye’nin yatırım potansiyelini gösteriyoruz” dedi.
Türkiye ve global arenada elde ettikleri girişimcilik başarılarıyla dikkat çeken jüri üyeleri finalistlere verilen plaketlerin ardından birlikte fotoğraf çektirdi.
Kimler katıldı?
YARIŞMA jürisinin ve finalistlerin dışında gala gecesine çok sayıda işadamı katıldı. Hürriyet Yönetim Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı ve Hürriyet’in üst yönetiminin de bulunduğu gecenin katılımcıları arasında, CNN Türk ve EY Türkiye’nin üst yönetimi, duayen işadamları Aldo Kaslovski, Zafer Yıldırım, TÜSİAD yönetim kurulu üyeleri Şükrü Ünlütürk, Esin Argat, Tarkan Kadooğlu, Borsa İstanbul Başkanı İbrahim Turhan, eski Bakan Ali Coşkun da yer aldı.
Hedef ‘döner’de dünya markası
BU yılın girişimcisi BayDöner’in Yönetim Kurulu Başkanı Levent Yılmaz ve Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Tuncer, aldıkları ödülün kendileri için, “Doğru yoldasınız, devam edin” anlamına geldiğini belirtti. Levent Yılmaz ve Feridun Tuncer’in kendi ifadeleriyle BayDöner’in öyküsü ve hedefleri şöyle: “Türk mutfağının önemli ürünlerinden biri olan döneri, fastfood hızında, fiyatında ve kalitesinde bir sunum haline getirerek Baydöner’i kurduk. 3’ü yurtdışında olmak üzere 34 ilde 78 şube ile faaliyet gösteriyoruz. 2018 sonu itibari ile restoran sayısını Türkiye’de 150, yurtdışında 30’a çıkarmayı hedefliyoruz. Döneri, fast food ürünlerle rekabet edebilir bir seviyede dünyaya tanıtmayı hedefliyoruz.”
Jüride seçkin isimler yer aldı
YILIN girişimcisi yarışmasının jürisinde bu yıl şu isimler yer aldı:
Hanzade Doğan Boyner-Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili (Jüri Başkanı)
Hüsnü Özyeğin-Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Rifat Hisarcıklıoğlu-TOBB Yönetim Kurulu Başkanı
Ali Sabancı-Pegasus Yönetim Kurulu Başkanı
Hamdi Akın-Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Tuncay Özilhan-Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı
Tayfun Bayazıt-Bayazıt Danışmanlık Kurucusu
Şükrü Bozluolçay-Bozlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı (Geçen yıl Türkiye’yi temsil etmişti)
Enis Berberoğlu-Hürriyet Dünyası Genel Yayın Yönetmeni
Barış Tünay-CNN TÜRK Genel Müdürü.
Hürriyet