Sektörel

Yılın ilk 8 ayında en fazla konkordato geçici mühlet kararı inşaat sektöründe!

Konkordatolar adli tatil de dinlemedi. 2024 yılının ilk 8 ayında en fazla konkordato geçici mühlet kararı 64 ile inşaat sektöründe görüldü.


İşletme sermayesi eriyen, finansman maliyetleri sebebiyle borçlarını döndüremeyen reel sektörde, konkordatolar hız kesmeden devam ediyor. Konkordatotakipcom sitesinin Basın İlan Kurumu’ndan Ekonomi  için derlediği  resmi verilere göre, Ağustos’ta mahkemeler toplamda 194 dosya için konkordato geçici mühlet kararı verirken, 2024 yılının ilk 8 ayında söz konusu bu sayı 982’ye çıktı. Ayrıca yine paylaşılan detaylara göre konkordatoların önünün açıldığı ve adeta patlama yaşandığı 2018 ve 2019 senelerinde sırasıyla 1384 ve 1387 konkordato kararı alındığı dikkate alınırsa, 2024 yılının sonuna gelindiğinde ‘istenmeyen bir rekora’ imza atılabilir.

Ekonomim’den Merve Yiğitcan imzalı habere göre diğer bir taraftan adli tatilin olduğu Ağustos ayında son senelerin aylık bazda en yüksek konkordato verisine ulaşılması, senenin son 4 ayına ilişkin endişeleri de artırıyor. Söz konusu verilerden hareketle, ocak-ağustos döneminde konkordato kesin mühlet kararı verilmiş olan dosya sayısı 361 olurken, 358 dosya için de konkordatonun reddi kararı verildi; iflas sayısı da 8 ayda 58’e çıktı.


EN FAZLA KONKORDATO GEÇİCİ MÜHLET KARARI İNŞAAT SEKTÖRÜNDE

Açıklanan resmi rakamlara göre 2024 yılının 8 ayında en fazla konkordato geçici mühlet kararı 64 ile inşaat sektöründe görülürken, inşaat sektörünü 58 dosya ile tekstil izledi.

Mobilya ile tıbbi ekipman ve medikal ürünler sektörü de 25’er geçici mühlet kararı ile riski artış gösteren sektörler arasında yer alıyor. Diğer bir taraftan otomotiv yan sanayinde faaliyet gösteren firmaların da aralarında yer aldığı metal ürün imalatı sektöründe de sayılar artıyor. Mayıs’da TOGG’un gövde üretim hattının robotik sistemlerini kuran ROBO’un konkordatosundan sonra geçen ay da TOGG’a elektronik kart desteği sağlayan Arte Elektronik için konkordato geçici mühlet kararı verilmişti. Bunlar dışında ayrıca Alkan Elektronik, Gökyol İnşaat ile borsada işlem gören Mega Polietilen’in başvuruları da yaz döneminde dikkat çeken konkordatolar arasında yer aldı. 

SGK'dan 144 bin TL toplu para ödemesi

Halkbank'tan emekli promosyon açıklaması

Emekliye promosyon 20 bin TL'ye kadar çıktı. Güncelleme geldi