Yıllık bazda 7,1 arttı! Sayı 14,8 milyon oldu
Türkiye İstatistik Kurumu, Kasım 2022 dönemine ait ücretli çalışan istatistiki bilgisini yayımladı. buna göre ücretli çalışan sayısı 7,1 artış göstererek 14 milyon 824 bin 187 kişiye çıktı.Söz konusu ayda ücretli çalışan sayısı, sanayi sektöründe senelik bazda yüzde 7,1, inşaat sektöründe yüzde 6,3 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 7,3 arttı
Buna göre, Kasım 2021'de 13 milyon 842 bin 209 kişi olan sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı, Kasım 2022'de senelik bazda yüzde 7,1 artışla 14 milyon 824 bin 187 kişiye yükseldi.
Söz konusu ayda ücretli çalışan sayısı, sanayi sektöründe senelik bazda yüzde 7,1, inşaat sektöründe yüzde 6,3 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 7,3 arttı.
AYLIK DEĞİŞİM ORANLARI
Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı Kasım 2022'de, bir önceki aya göre yüzde 0,6 artış gösterdi.
Bu dönemde ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe yüzde 0,4, inşaat sektöründe yüzde 1,5 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 0,5 yükseldi.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye'nin resmi istatistik kurumudur. Nüfus, işgücü, eğitim, sağlık ve suç gibi Türk ekonomisi ve toplumunun çeşitli yönleriyle ilgili resmi istatistiklerin toplanması, derlenmesi ve yayılmasından sorumludur. TÜİK veri toplamak için çeşitli konularda anket ve sayımlar da yapmaktadır. Ajans, bir yönetim kurulu tarafından yönetilir ve bir başkan tarafından yönetilir ve Kalkınma Bakanlığı'nın yetkisi altında faaliyet gösterir.
Ücretli çalışan, bir işveren tarafından ödenen bir maaş veya ücret karşılığında yapılan işte çalışan bir kişidir. Ücretli çalışanlar genellikle belli bir süre için işe alınmışlar ve işverenleri tarafından belirli bir ücret veya maaş almaktadırlar. Ücretli çalışanlar genellikle yasal olarak korunmakta ve hakları olan ücret, yıllık izin, sağlık sigortası, emeklilik ve diğer yasal koruma önlemleri gibi haklara sahiptirler.
İstatistik, veri toplama, analiz etme ve sonuçları yorumlama sürecidir. İstatistik, birçok alanda kullanılabilir, örneğin ekonomi, sağlık, sosyal bilimler veya teknoloji gibi. İstatistik ile toplanan veriler aracılığıyla, ortalama değerler, standart sapmalar, dağılımlar, korelasyonlar gibi özellikler tespit edilir ve bu verilerin anlamlı sonuçlar çıkarılması amaçlanır. Bu sonuçlar, karar verme sürecinde veya bir konunun daha iyi anlaşılmasında yararlı olabilir.
Kalem kalem hesaplandı! Bu rakamı duyan kulaklarına inanamadı
Oranlar sıfırlandı! 250 milyon liralık artık oldu!
Bunu yapmadıysanız hemen yaptırın! O parayı hemen alın! Toplu paranız kalmış olabilir